ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

23.10-22.11

Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

(Η Αφροδίτη στον Λέοντα από 5/6 - 19/7 κι ύστερα στην Παρθένο. Γυρίζει ανάδρομη στις 0° Παρθένου και επιστρέφει ανάδρομη στον Λέοντα 31/7 - 6/9. Σε ευθεία πορεία μένει στον Λέοντα μέχρι 8/10.)  

Η Αφροδίτη στον Λέοντα βρίσκεται στο πιο ορατό, εξωστρεφές, κοινωνικό κομμάτι του ηλιακού αστρολογικού σου χάρτη, στο ζενίθ δηλαδή. Από αυτή τη θέση σού δίνει ακτινοβολία, κινεί το ενδιαφέρον των άλλων προς εσένα, δημιουργεί θετικό κλίμα στην κοινωνική σου ζωή, αυξάνει τις προσκλήσεις, τις εξόδους και προδιαθέτει ευνοϊκά όσους επηρεάζουν την επαγγελματική σου ζωή. Με δύο λόγια φαίνεσαι και διακρίνεσαι κοινωνικά και με κάποια τρόπο τα βλέμματα έξω στρέφονται άμα τη εμφανίσει σου. Με την Αφροδίτη εκεί έχεις ευχάριστη διάθεση, την επιθυμία να σε αναγνωρίσουν, πιάνεις τόπο. Ο κόσμος είναι σπίτι σου.

Και ενώ χαμογελάς μέσα στον κόσμο κι όλα φαίνονται να κυλάνε κομψά και χαριτωμένα, η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη και η ευφρόσυνη διάθεση ξεφουσκώνει σαν ρόδα που πέρασε πάνω από καρφί. Ο παρτενέρ σου, ο δικός σου άνθρωπος, ο σύντροφος, το αντικείμενο του έρωτα και της αγάπης σου δεν σε χειροκροτεί εάν δίνεις ρεσιτάλ τρυφερότητας αποκλειστικά για αυτόν/ή (ή είσαι αυτός/ή που συμπεριφέρεται ψυχρά και ανάποδα), ή μήπως κάθεται απέναντί σου με γυάλινο βλέμμα που υπονοεί ακατανόητη δυσαρέσκεια. Έχει δικά του προβλήματα; Θυμήθηκε κάποια χοντράδα που του έκανες πριν καιρό; Εσύ συννεφιάζεις γιατί αισθάνεσαι αίφνης ότι δεν έχεις καταφέρει επαγγελματικά αυτά που θέλεις; Κάποιος από το επαγγελματικό περιβάλλον σε θύμωσε, σε πρόσβαλε, σου την έσπασε; Η οικογένεια παρεμβάλλεται με παράσιτα στη ζωή σου; Η μαμά σε τρελαίνει; Τα λεφτά που δεν υπάρχουν γίνονται θέμα εξαιτίας μιας έκτακτης δαπάνης;

Ό,τι κι αν συμβαίνει σε αυτό το παράξενο διάστημα που πιθανόν τα πράγματα που ενοχλούν να μη λέγονται ευθέως, ή να υπονοούνται φορτίζοντας αρνητικά την ατμόσφαιρα, δείξε ψυχραιμία και απόφυγε τις αλήθειες που κόβουν σαν ξυράφι, δεν είναι ώρα τώρα για αλήθειες. Είναι ώρα αυτοσυγκράτησης και ευγένειας. Τα πράγματα μπορούν να ειπωθούν με μεγαλύτερη διαλλακτικότητα όταν τελειώσει η ανάδρομη κίνησης της Αφροδίτης. Α, ναι. Πρόσεχε γιατί η δημόσια περσόνα σου παρακολουθείται και κρίνεται.     

ΔΙΑΣ στον Λέοντα 

(16/7/14 - 11/8/15)

Η διέλευση του Δία στον Λέοντα μπορεί να φέρει φήμη, τιμές και δημόσια αναγνώριση, αν και εφόσον. Ο Δίας στο πιο υψηλό και ορατό σημείο του αστρολογικού σου χάρτη δίνει καινούργιες διεξόδους, ανοίγει νέες προοπτικές και επεκτείνει την επαγγελματική σου ζωή. Η εργασία και οι προσπάθειες των προηγούμενων χρόνων φτάνουν σε ένα σημείο καμπής όπου θερίζεις τους κόπους σου. Ο Κρόνος σε έκανε ίσως να συνειδητοποιήσεις ότι αφού πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να σε δουν να εξαφανίζεσαι επαγγελματικά, ή απαιτητικοί πελάτες, ή αδίστακτοι διευθυντές, θα πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερος επαγγελματίας. Εάν είσαι ταλαντούχος που ιδρώνει τη φανέλα, αν είσαι η επαγγελματίας παντός καιρού που τα καταφέρνει ο κόσμος να χαλάσει, αν είσαι αποφασισμένος/η να διακριθείς και να προχωρήσεις, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να ανέβεις, να αναγνωριστείς, να ανέβεις βαθμίδα, να περάσεις στην A-list. Αν προσπαθήσεις να πάρεις ή να απαιτήσεις ό,τι δεν σου αξίζει, αν με αλαζονεία αρπάξεις μια θέση ή υπερβάλεις την αξία σου ή προσπαθήσεις να κλέψεις την αναγνώριση, τότε το αποτέλεσμα ονομάζεται Σκάνδαλο ή Πτώση σε άλλες περιπτώσεις. 

Ο Δίας θα στερεώσει τη θέση σου, μπορεί να σε αναβαθμίσει, να σε φτάσει στον πολυπόθητο επαγγελματικό σου στόχο. Ή να σε φτάσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας. Είναι μια εποχή που σου δίνονται ευκαιρίες, διέξοδοι  και προοπτικές που χρειάζεται να πιάσεις από τα μαλλιά – μην καθυστερείς να πεις το ναι αναλαμβάνοντας το ανάλογο ρίσκο που διαθέτει όμως λογική και ψυχραιμία γιατί όταν η πόρτα ανοίγει δεν μένει για πολλή ώρα ανοιχτή. 

ΔΙΑΣ στην Παρθένο 

(11/8/15 - 9/8/16)

Συνυπολογίζοντας τους ανθρώπους που με ένα αργό fade out βγήκαν από τη ζωή την εποχή που ο Κρόνος ήταν στον ζώδιο σου, ο Δίας στην Παρθένο σού φέρνει ένα ή δύο καινούργιος σπουδαίους φίλους και μερικές αξιοσημείωτες συναντήσεις που θα επηρεάσουν θετικά τη ζωή σου είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό. Αυτή η διέλευση σηματοδοτεί και κάτι άλλο: την επιθυμία να συνεργαστείς με ανθρώπους που μοιράζεσαι κοινά όνειρα και στόχους. Κι αυτή η επιθυμία ευοδώνεται: μέσα στους άλλους μαθαίνεις ποιος είσαι. Ανάμεσα στους άλλους αναδύεται η ατομικότητά σου όχι ως εγωισμός αλλά ως μέρος μιας ομάδας που βλέπει προς την ίδια κατεύθυνση και μοιράζεστε τις ίδιες ελπίδες, εργάζεστε για τα ίδια ιδανικά. Ναι, οι φίλοι είναι περισσότερο υποστηρικτικοί, πιο ανοιχτοί σε σένα, πιο βοηθητικοί. Φυσικά η υποστήριξη για να λειτουργήσει χρειάζεται να είναι διπλής κατεύθυνσης. 

Είσαι συναισθηματικά γενναιόδωρος/η. Όταν ξέρεις πού πηγαίνεις, όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αισθάνεσαι συγγένεια και σύμπνοια, όταν σου ανοίγονται επαγγελματικές, όταν η ερωτική σου ζωή κυλάει, όταν το εμείς παίρνει τη θέση του εγώ χωρίς να εξαφανίζεται, όταν επιθυμείς και αγαπάς, ξέρεις ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα. Όταν δεν βιάζεις τα πράγματα, αυτό που ζητάει η καρδιά σου αληθινά συμβαίνει και ονομάζεται σχέση ζωής ή επαγγελματική αναγνώριση και εξέλιξη. 

ΚΡΟΝΟΣ στον Τοξότη 

(Εκτός από 15/6 - 18/9, που γυρίζει ανάδρομος στον Σκορπιό)

Με τον Κρόνο στον τομέα της οικονομικής ασφάλειας ο προσωπικός σου οικονομικός προϋπολογισμός χρειάζεται να διαθέτει στρατιωτική πειθαρχία, οργάνωση και προγραμματισμό για να λειτουργήσει. Η οικονομική ευημερία λοιπόν είναι ο τομέας που πιέζεται και πρακτικά σημαίνει ότι το χρήμα μπαίνει με το σταγονόμετρο και βγαίνει σε δάνεια, λογαριασμούς και υποχρεώσεις με την κάνουλα. 

Με τον Κρόνο στον Τοξότη μαθαίνεις τι είναι σημαντικό για σένα. Τι μετράει. Τι αξίζει. Ποιες είναι οι αξίες σου και πώς τις υπερασπίζεσαι. Κι όταν λέμε τι αξίζει κι έχει αξία για σένα δεν μιλάμε μόνο για τα υλικά πράγματα, αλλά ποιες είναι οι ηθικές, πνευματικές και ψυχολογικές σου αξίες. Και, κακά τα ψέματα, ναι μεν η ύλη είναι απαραίτητη για να επιβιώσουμε, αλλά είναι οι αξίες μας και ο αγώνας που δίνουμε για αυτές που δημιουργούν την αυτοεκτίμησή μας και μας δίνουν αυτοπεποίθηση.

Η παραδοσιακή αστρολογία λέει ότι ο Κρόνος στον 2ο οίκο σηματοδοτεί μια περίοδο φτώχειας και οικονομικών απωλειών. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραιτήτως αληθινό, αν και μπορεί να συμβεί. 

Αν η υλική διάσταση της ζωής σε έχει απορροφήσει απομακρύνοντάς σε από τις αξίες κι ό,τι σε ξεχωρίζει σε δημιουργικό και πνευματικό επίπεδο, τότε, ναι, μπορεί να περάσεις μια περίοδο εξαιρετικά δυσάρεστη οικονομικά.  Όμως ακόμα κι αν ζεις σύμφωνα με τις αξίες σου και είσαι συνεπής σε αυτές, είναι πιθανόν να νιώσεις οικονομική ανασφάλεια ή να χάνεις τον έλεγχο αυτών που έχεις. Έτσι δουλεύεις σκυλίσια για να αποφύγεις μια ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή. Όμως ξεφεύγεις από το στόχο που είναι να αναδιοργανώσεις το αξιακό σου σύστημα. Άρα οργάνωσε τα οικονομικά σου, μην επιμένεις πολύ στο χρήμα γιατί θα σου γίνει πρόβλημα και ανακάλυψε τις πραγματικές συναισθηματικές, ψυχολογικές και δημιουργικές σου ανάγκες. Βρες τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά που σκέφτεσαι ότι θα ήθελες και σε αυτά που πραγματικά θέλεις. 

Όχι τι θέλει να θέλεις η κοινωνία, αλλά ό,τι πραγματικά επιθυμεί η ψυχή σου. 

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!