Leon
Leon
ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΛΕΩΝ - ΛΕΩΝ

Όταν δύο Λέοντες συναντιόνται ερωτικά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω τους. Δύο τόσο εκθαμβωτικά, δημιουργικά και κοινωνικά άτομα αξίζουν ό ένας στον άλλον. Πρόκειται για έναν αήττητο συνδυασμό όσον αφορά την κοινωνικοποίηση, την ηγετικότητα, αλλά και τον ρομαντισμό. Και οι δύο μαγνητίστηκαν στη στιγμή από το παρουσιαστικό του συντρόφου τους ενώ κανείς από τους δύο δεν δυσκολεύτηκε να εκφράσει τις επιθυμίες του.

 

Καθώς το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας, ο συνδυασμός αυτός σφύζει από την ενέργεια και τον ενθουσιασμό δύο εκ φύσεως ηγετικών φυσιογνωμιών. Ωστόσο και οι δύο τους πρέπει να δαμάσουν το πάθος και τις τάσεις τους για κυριαρχία έτσι ώστε να παραμείνουν συμβατοί. Άρρητα συνδεδεμένοι με τις απολαύσεις (όχι τόσο τις ερωτικές - 5ος οίκος ) οι Λέοντες έλκονται από τα εκλεπτυσμένα πράγματα, ενώ όταν πρόκειται να περάσουν καλά με τον σύντροφο τους δεν υπάρχει χώρος για δεύτερη σκέψη. Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, ο Λέων παρέχει στον σύντροφο του πλήρη προσοχή.

 

Ο Ήλιος κυβερνά τον Λέων και είναι το απόλυτο σύμβολο της αντίληψης που έχει ο Λέων για το «Εγώ» του: τοποθετημένος στο επίκεντρο των πλανητών. Ο Ήλιος εκπέμπει φως, εξουσία και δύναμη. Όπως το άστρο φωτίζει τη Γη, έτσι και τη ζεστασιά που ο Ήλιος εκπέμπει μπορεί να την νιώσει όποιος είναι κοντά του αλλά και να τον καθοδηγήσει στα ταξίδια του. Ο Ήλιος όμως μπορεί επίσης να προκαλέσει και εγκαύματα: η υπερβολή και η εγωκεντρικότητα καθιστούν τους Λέοντες επαχθείς για τον σύντροφο τους ή και για τρίτους.

 

Ο Λέων είναι ζώδιο της Φωτιάς. Το πάθος τους είναι ακατάσχετο. Η φλόγα τους σε συνδυασμό με την σωματική δράση (όχι τόσο την συναισθηματική ή νοητική) καθιστά την σχέση απόλυτα δυναμική. Αυτή η έντονη ενέργεια είναι καταπληκτική αν κατορθώσει να αποφύγει την καταστροφή. Η σχέση αυτή είτε θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών, είτε η χειρότερη καθώς ταλαντεύεται μεταξύ απόλυτης αγάπης και ολοκληρωτικής απόρριψης. Θα χρειαστεί συντονισμένη δράση και από τους δύο προκειμένου η σχέση να έχει ρευστότητα, όμως η ανάγκη του Λέοντα για διαρκή προσοχή και θαυμασμό θα τους κρατήσει τελικά μαζί.

 

Ο Λέων είναι Σταθερό ζώδιο. Όταν δύο Σταθερές προσωπικότητες συναντιόνται υπάρχει πάντα αγώνας επικράτησης μεταξύ τους. Η ορθολογική και κοινωνική πλευρά του Λέοντα θα επιτρέψει σε αυτό το ζευγάρι να επιλύσει τις διαφορές του αν το επιθυμεί διακαώς. Ο καθένας τους θα προβεί σε περιστασιακές παραχωρήσεις.

 

Η φλογερή ιδιοσυγκρασία του Λέοντα προβαίνει συχνά σε εκρήξεις αλλά τα ξεσπάσματα ξεπέρνιουνται εύκολα και η σχέση συνεχίζεται κανονικά.

 

Το ατού αυτής της σχέσης; Η καταπληκτική ικανότητα τους για διασκέδαση και δημιουργικότητα. Και έπεται συνέχεια. Κοινωνικοποίηση, κάθε είδους διασκέδαση και η προσπάθεια που καταβάλουν έτσι ώστε ο σύντροφος τους να καλοπερνά καθιστούν αυτή την σχέση ιδανική.

 

Ερωτευμένος ΛΕΩΝ

 

Τα Λιοντάρια οδηγούνται απ’ το πάθος και τον παρορμητισμό τους. Πολλές φορές αντιδρούν χωρίς ίχνος λογικής, αλλά είναι όλα μέρος της γοητείας τους. Είναι άστατοι και τους αρέσει να δοκιμάζουν τους υποψήφιους πριν τους θεωρήσουν δικούς τους. Γίνονται εξαιρετικά δύσκολοι, ιδίως όταν ο εγωισμός τους χρειάζεται μια τονωτική ένεση. Αν φερθείς σε ένα Λιοντάρι με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον υπέρτατο σεβασμό, μπορεί να μην σου πει τίποτα αλλά θα το θυμάται- και θα το χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο ερωτικό παιχνίδι.

 

Ένας Λέων είναι ικανός να δώσει μάχη για το αουτσάιντερ, αλλά εσύ φρόντισε να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν μπλέξεις μαζί του. Από την άλλη, η διαφωνία για την διαφωνία μπορεί να τον τρελάνει. Τα Λιοντάρια έχουν ένταση και θα τσακωθούν αν χρειαστεί, αλλά η λαμπερή, γαλήνια φύση τους προορίζεται για να νιώθει ικανοποιημένη, ευτυχισμένη και ασφαλής με τον σύντροφο τους.

 

Οι περισσότεροι έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι κάποιος τους χρειάζεται, και θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο άλλος τους αγαπάει πριν δοθούν ολοκληρωτικά. Αλλά μόλις το κάνουν, όλα είναι μεγαλύτερα απ’ την ζωή και πιο λαμπερά από τον ήλιο. Είναι πιστοί, αλλά μόνο αν έχουν βρει τον εαυτό τους. Αν ακόμα ψάχνονται, και δεν τρέφουν συναισθήματα ή δεν νιώθουν ασφάλεια σε μια σχέση, συμπεριφέρονται όπως ένας διπρόσωπος Δίδυμος.

 

Πολλοί αστρολόγοι τους περιγράφουν ως αλαζόνες και υπεροπτικούς, αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο τελειομανείς και φοβούνται τόσο πολύ ότι θα φανεί η ανασφάλειά τους, που αναγκάζονται να δίνουν παράσταση όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Πουλάνε φιγούρα για να καλύψουν τα τρωτά τους σημεία.

 

Επιχείρηση Γοητεία

 

Το έργο παίζεται με πράξεις που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Πέντε ντουζίνες τριαντάφυλλα καταφτάνουν στο γραφείο σου, τηλεφώνημα στις 3 τα ξημερώματα σε ενημερώνει ότι θα περάσεις ΠΣΚ στο Τουμπάι- τα έξοδα δικά του. Ναι, ο Λέων ξέρει να ξοδεύει καλύτερα απ’ όλους ή στην καλύτερη, έχει την δική του απόλυτη άποψη για το πόσο απαραίτητες είναι ορισμένες πολυτέλειες στην ζωή.


Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί την φτώχεια, σε κάθε της έκφανση. Αν σε πάρει είδηση να αναζητάς με απελπισία χρήματα για κάτι μεγάλο ή μικρό (αυτό κι αν δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους του) ή να φέρεσαι μικρόψυχα σε φίλο ή συγγενή, ετοιμάσου για τον αποχαιρετισμό. Αυτό δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις.

 

Εννοείται, πως το ίδιο ισχύει κι αν είσαι ολιγαρκής. Ένας Λέων δεν καταδέχεται να πληρώσει για κάτι που δεν θεωρεί πολύτιμο. Αν δηλαδή, θεωρείς συνετό να γλιτώσεις χρήματα νοικιάζοντας εκείνο το παράπηγμα χωρίς WC ή κλιματισμό, ψάξε ένα άλλο ζώδιο για το ΣΚ, τις διακοπές, τη ζωή σου γενικότερα.

 

Ο Λέων θέλει να νομίζει πως αυτή η σχέση ξεκινάει από δική του πρωτοβουλία. Αν πιέσεις πολύ τα πράγματα τον έχασες. Του αρέσει να κερδίζει -πάντα- γι αυτό πρέπει να είσαι κάτι που χρειάζεται να διεκδικήσει. Είναι ικανός ακόμα και να σηκώσει τα μανίκια του για χάρη σου, αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Αν τον βάλεις να προσπαθήσει Πάρα Πολύ, απλώς θα φύγει. Κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ένας Κριός για παράδειγμα, κι ας είναι της Φωτιάς.

 

Όπως αναφέραμε, κατά βάθος, ο Λέων τα θέλει όλα αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι ο ίδιος αξίζει. Αν και αυτή είναι μια πιο υγιής εκδοχή από έναν θρασύ Κριό ή έναν κρυφοφαρισαίο Τοξότη, παραμένει δύσκολη περίπτωση. Γι αυτό, δείχνε του πόσο σημαντικός είναι αλλά μην τον κολακεύεις χωρίς λόγο (μέχρι να σε ερωτευτεί, μετά δεν πειράζει). Πρέπει να βρεις την ιδανική ισορροπία για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την καρδιά ενός Λιονταριού.

 

Συναστρίες με Λιοντάρια

 

Ένα ζώδιο της Φωτιάς-Κριός, Τοξότης είναι καλός συνδυασμός για το Λιοντάρι αφού μοιράζονται τα ίδια επίπεδα ενέργειας. Οπως και τα ζώδια που κάνουν εξάγωνο μαζί του, δηλαδή οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί είναι επίσης καλοί συνδυασμοί, αν και ο Λέων χάνει την υπομονή του με ένα Δίδυμο που δεν έχει εξελιχθεί πνευματικά. Οκ, μπορεί να τον κερδίσει για λίγο, αλλά μετά τι γίνεται με τη ανάγκη του για συνεχώς καινούργιες γνωριμίες; Οι Κριοί είναι όπως και οι Τοξότες με το Λέοντα- πολύ φωτιά αλλά όχι το ίδιο ταμπεραμέντο. Ο Τοξότης μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά σοφός και μαζεμένος (ή πολύ επιπόλαιος και ισχυρογνώμων) για ένα Λιοντάρι, ο Κριός πολύ απαιτητικός και ηγεμόνας.

 

Το απέναντι (πολικό) ζώδιο, ο Υδροχόος, μπορεί να εξυψώσει την συνείδηση του Λιονταριού εκεί που επιτυγχάνει τα μέγιστα, σε έναν ευρύτερο κόσμο που απλώνεται πέρα απ’ τον εαυτό του- αν έχει ζώδια του Αέρα στον χάρτη του. Κάτι πολύ ενδιαφέρον μπορεί να προκύψει με έναν Αιγόκερω, όπως και με έναν Σκορπιό μέχρι ο Λέων να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να μην της αρέσει ο τρόπος που σκοπεύει να μεγαλώσει τα παιδιά τους. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ηλεκτρική χημεία τους στο κρεβάτι.

 

Θυμήσου:

 

Μπορεί να δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση και σίγουρος για τον εαυτό του, αλλά δεν είναι. Η πιο βαθιά ανάγκη του Λιονταριού είναι τον δεχτούν γι αυτό που είναι και το μεγαλύτερο άγχος του, ότι σύντομα θα ανακαλύψει πως είναι ένας συνηθισμένος αν όχι βαρετός άνθρωπος. Είναι τρομερά σημαντικό για ένα Λιοντάρι να νιώθει ιδιαίτερο.

 

Όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς, ο Λέων πρέπει να σε σέβεται για να σε ερωτευτεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις φιλοδοξίες στα επαγγελματικά και να είσαι εντελώς ευθύς και ειλικρινής στα διαπροσωπικά σου. Οτιδήποτε άλλο σημαίνει το τέλος της γνωριμίας σας.

 

Αν κάτι παίζει με ένα Λιοντάρι, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς τι, ρώτα το και θα σου πει. Ο Λέων δεν είναι καλόςστα ψέματα. Ρώτα τον εσύ όμως, από κοντά, και θα ακούσεις την αλήθεια. Ή τουλάχιστον θα την διαβάσεις στο πρόσωπό του- έχε το νου σου.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ