Karkinos
Karkinos
ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν δυο Καρκίνοι ερωτευτούν μόνο μια ζεστή και συναισθηματική σχέση προκύπτει. Το ταίριασμα Καρκίνου με Καρκίνο αναδεικνύει ένα βαθιά αφοσιωμένο «δίδυμο» όπου οι σύντροφοι θα παραμείνουν για πάντα πιστοί ο ένας στον άλλο. Θα μάθουν τα υπέρ και τα κατά τους, πώς να αναθερμάνουν αλλά και να «κρυώσουν» αν αυτό είναι απαραίτητο τη σχέση τους.

 

Αντλούν ικανοποίηση από τη δέσμευση τους και αποτελούν ένα πιστό και τρυφερό ζευγάρι, που σέβεται τις ανάγκες του και είναι βαθιά προσηλωμένο στη δημιουργία ενός σπιτικού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οικογένειας –ειδικά αν καταφέρουν να αποβάλλουν τις μελαγχολικές και γεμάτες αυτολύπηση τάσεις τους. Ελέγχοντας τα ευμετάβλητα και κακόκεφα συναισθήματα τους αυτή η σχέση θα ικανοποιήσει και τους δυο.

 

Το μόνο σίγουρο μέρος για να βρει κανείς τον Καρκίνο είναι το σπίτι του. Μόλις αποτραβηχτεί στο προσωπικό του καταφύγιο ο κατηφής Καρκίνος αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο υπάρχει εκτός των τειχών του. Έτσι συμπεριφέρεται και στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Ο Καρκίνος δεν διστάζει ποτέ να υπερασπιστεί τους αγαπημένους του, αν αυτοί απειλούνται, και δεν θέλει να του πειράζουν αγαπημένα του αντικείμενα.

 

Η αφοσίωση του και η προθυμία του να αγωνιστεί και να μοχθήσει για την επιβίωση και την ευημερία της σχέσης του είναι και η μεγαλύτερη προσφορά του στο παιχνίδι του έρωτα. Η κυκλοθυμία τους μπορεί να πληγώσει τα αισθήματα κάποιου, αυτό όμως από το οποίο κάποιος πρέπει να φυλαχτεί είναι η μοναδική τους μαεστρία στο να εκμεταλλεύονται συναισθηματικά τον άλλο.

 

Η Σελήνη (Συναίσθημα) κυβερνά τον Καρκίνο και κατά συνέπεια είναι επιρρεπής στις διακυμάνσεις της. Η Σελήνη, μητρική σφαίρα του Ουρανού αποτελεί την ουράνια δύναμη πίσω από την μητρική και γεμάτη φροντίδα φύση του Καρκίνου. Η ενέργεια αυτής της ενστικτώδους ικανότητας δημιουργεί ένα ζεστό, ασφαλή οικογενειακό περιβάλλον, μια ιδανική ερωτική φωλιά για την εξέλιξη και την πορεία μιας υγιούς σχέσης.

 

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του Νερού. Το ένστικτο και τα συναισθήματα είναι αυτά που καθοδηγούν την σχέση. Εξαιτίας αυτών των έντονων διαισθητικών δυνάμεων επέρχεται ευπάθεια καθώς τα αισθήματα του Καρκίνου είναι εύθραυστα και ο ίδιος πληγώνεται εύκολα. Επιπλέον υπάρχει και το περίφημο καβούκι του στο οποίο κρύβεται όταν φοβάται ή καταβάλλεται.


Η συχνότητα με την οποία αποσύρονται στο καβούκι τους οι Καρκίνοι μπορεί να κουράσει τον σύντροφο τους, για ένα όμως ζευγάρι Καρκίνων γίνεται αντιληπτή η ανάγκη για προσωπικό χώρο και προσωρινά διαλείμματα. Το μυστικό είναι να καταλάβει κάποιος πως ο Καρκίνος δεν προσβάλλει τον σύντροφο του με το να αποζητά λίγο χρόνο με τον εαυτό του. Το υδάτινο στοιχείο με το οποίο η φύση τους έχει προικίσει προστατεύει τόσο τους ίδιους όσο και τους αγαπημένους τους από την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου.

 

Ο Καρκίνος είναι Παρορμητικό ζώδιο. Παρόλο που δεν εντάσσεται στην κατηγορία των πιο ενεργητικών ζωδίων οι άμεσα συναισθηματικές αντανακλάσεις του και η δύναμη της αντίληψης του αποτελούν εναλλακτικό είδος άμυνας απέναντι σε στρεσογόνες καταστάσεις. Ο κάβουρας δεν ντρέπεται να ζητήσει αυτό που θέλει από τον σύντροφο του.

 

Το προστατευτικό «άγριο ζώο» που κρύβει μέσα του είναι η άμυνα του σε οτιδήποτε τον απειλεί. Ωστόσο, αυτά τα συναισθηματικά ξεσπάσματα μπορούν να καταβάλλουν έναν Καρκίνο και να συνθλίψουν τα τρυφερά τους αισθήματα. Η έντονη αφοσίωση επισφραγίζει το ερωτικό ταίριασμα Καρκίνου με Καρκίνο, αλλά μπορεί και να κλονίσει ακόμα και την ίδια την ύπαρξη του. Και οι δυο σύντροφοι πρέπει πάντα να λαμβάνουν υπόψη τόσο ένας τον άλλο όσο και τον εαυτό τους.

 

Το ατού αυτής της σχέσης; Η απόλυτη αφοσίωση του να βελτιώνουν την δέσμευση τους και το δυνατό συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ τους. Μένοντας μαζί προστατεύουν ο ένας τον άλλο και τη σχέση τους καθώς στοχεύουν από κοινού στην δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας.

 

Ερωτευμένος ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

Ένας αστρολόγος θα σου πει ότι οι Καρκίνοι αισθάνονται σε πολύ μεγάλο βάθος, αλλά σπάνια θα σου πει ότι έχουν την μοναδική ικανότητα να «παγώνουν» τα συναισθήματά τους. Με άλλα λόγια, αν δεν είναι επίσημα ερωτευμένος μαζί σου, μπορεί να απομονωθεί για να δει ξεκάθαρα τι γίνεται, από απόσταση. Όταν ερωτεύονται όμως, δεν τους είναι εύκολο να ξεκολλήσουν από μια σχέση.

 

Ακόμα κι αν έχουν αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο, τους είναι ευκολότερο να κάνουν την ζωή τους παράλληλα με την σχέση, ελπίζοντας ότι ο σύντροφός τους θα απηυδήσει και θα φύγει, παρά να δηλώσουν «ως εδώ». Βασικά, οι Καρκίνοι αποφεύγουν τις δύσκολες ερωτήσεις και τις σοβαρές συζητήσεις για σημαντικά θέματα, όπως η σχέση σας για παράδειγμα. Τους είναι δύσκολο να ανοιχτούν και να μιλήσουν για τα πραγματικά τους συναισθήματα. Αν το κάνει μαζί σου, να ξέρεις ότι υπερέχεις από όλους τους άλλους γύρω του. Οι Καρκίνοι μιμούνται με απίστευτη πιστότητα το σύμβολό τους, τον κάβουρα. Προτιμάνε τα πλάγια βήματα.

 

Επίσης, προτιμάνε να μένουν στο σπίτι, για διασκέδαση ή οτιδήποτε άλλο, γιατί εκεί, περιτριγυρισμένοι μόνο από οικεία στοιχεία νιώθουν περισσότερο άνετα από οπουδήποτε αλλού. Εκτός από το νερό ίσως. Από την ρευστότητα και την ηρεμία του νερού αναβλύζει η ζωηρή, παραστατικότατη φαντασία τους. Ρώτα τους για οτιδήποτε περίεργο, ανεξήγητο ή εξωπραγματικό και θα στο εξηγήσουν.

 

Απλά να θυμάσαι: για να ζήσεις και να αγαπάς έναν Καρκίνο πρέπει πρώτα να αποδεχτείς την ένταση των συναισθημάτων του. Μέσα τους διεξάγεται ένας πόλεμος, και θα θελήσουν να πάρεις μέρος κι εσύ. Δυστυχώς είναι πολύ απασχολημένος για να σου εξηγήσει, πόσο μάλλον να σου δείξει, τι του τρώει τα σωθικά. Θα πρέπει να το ανακαλύψεις μόνη σου.

 

Επιχείρηση Γοητεία

 

Υπάρχει κάτι που επίσης σπάνια θα σου πει ένας αστρολόγος. Οι Καρκίνοι είναι σαν τους Δίδυμους στο θέμα του γέλιου. Το λατρεύουν. Λένε και οι ίδιοι αστεία, αν και το χιούμορ τους είναι αιχμηρό και ελαφρώς ειρωνικό. Αλλά υπάρχει μια διαφορά. Τον Δίδυμο τον ενδιαφέρει περισσότερο να κάνει τους άλλους να γελάσουν, απ΄ όσο εκτιμάει κάποιον που θα τον κάνει να γελάσει. Ο Καρκίνος είναι το αντίθετο. Ένας τρόπος για να κερδίσεις τον Καρκίνο είναι να του δείξεις ότι έχετε την ίδια αίσθηση του πνευματώδους μαύρου χιούμορ. Βασικά, είναι δύσκολο να σε ερωτευτεί ένας Καρκίνος αν δεν τον κάνεις πρώτα να γελάσει.

 

Άλλο ένα μυστικό: Οι άντρες Καρκίνοι ενδιαφέρονται μόνο για τρεις γυναίκες: το θύμα, την ατίθαση (ζώδια της Φωτιάς) ή το καλό κορίτσι- με αυτή την σειρά. Όταν είναι νέοι ερωτεύονται κάποια που χρειάζεται έναν ώμο να στηριχτεί. Όταν όμως συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ καμία ανταπόδοση, μπουχτίζουν και εξαφανίζονται.

 

Αργότερα στην ζωή τους, θα πάνε με όλα τα είδη, κυρίως με την «ατίθαση» που δεν μπορούν να κοντρολάρουν. Η οποία δεν είναι καθόλου καλή επιλογή για έναν Καρκίνο, κάτι που βλέπουν ξεκάθαρα κάποια στιγμή. Αλλά όσο κι αν οι ίδιοι απεχθάνονται τις συγκρούσεις, τόσο το τραβάει το δράμα ο οργανισμός τους. Επίσης, οι Καρκίνοι κάνουν συχνά σχέσεις με γυναίκες πολύ νεότερες ή πολύ μεγαλύτερες από τους ίδιους. Ή και τα δύο.

 

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις με έναν Καρκίνο, είναι να παίρνεις τα λόγια του τοις μετρητοίς. Αν δεν διαβάζεις πίσω από τις γραμμές, ξέχνα τον. Κερδίζει χρόνο δημιουργώντας μια ιδέα για το μέλλον, αλλά μέσα του ξέρει ακριβώς ποια μέρα θα αρχίσει το «για πάντα». Τέλος, δεν είναι απαραίτητα πιστός, αλλά όταν δεσμευτεί, γίνεται.

 

Συναστρίες με Καρκίνο

 

Με μια πρώτη ματιά, ο Ιχθύς, το άλλο ονειροπόλο ζώδιο του Νερού, είναι το ιδανικό ταίρι του Καρκίνου. Αλλά η δυαδικότητα των Ιχθύων το πιθανότερο είναι να τον τρελάνει. Θα τα πάει πολύ καλύτερα με έναν Σκορπιό. Ο Καρκίνος τον χειρίζεται με άνεση, ξέρει πώς να του την στήσει, και πως να τον πιάσει. Ο Σκορπιός πάλι, είναι μυστήριο. Και στην συγκεκριμένη σχέση, ο Καρκίνος δεν μπορεί παρά να τσιμπήσει με τις αναπάντεχες εκρήξεις του φαινομενικά πράου Σκορπιού. Και προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο του Σκορπιού, ο Καρκίνος ίσως τελικά ξεδιαλύνει τα δικά του καταπιεσμένα συναισθήματα.

 

Τα ζώδια της Γης τα πάνε υπέροχα μαζί του, με προτεραιότητα σε Ταύρους και Παρθένους που κάνουν εξάγωνο με τον Καρκίνο. Τα ζώδια της Φωτιάς από την άλλη, του βγάζουν χειρότερο εαυτό, εκτός κι αν έχουν δουλέψει πολύ με τον εαυτό τους. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα Λιοντάρια δένουν με τους Καρκίνους, ειδικά αν ο άντρας είναι Λέων.

 

Θυμήσου:

 

Μερικοί Καρκίνοι βαριούνται την διαδικασία «φλερτάρουμε, γνωριζόμαστε σιγά -σιγά κ.λ.π.». Θέλουν κατευθείαν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις, όπως: «Ταιριάζουμε;», «Αγαπιόμαστε;» Το πρόβλημα είναι ότι συνηθίζουν να ρωτάνε τον εαυτό τους ή τον κολλητό τους, όχι εσένα πάντως. Εσύ θα δεις απλώς την μπάλα να γυρίζει. Ρώτα τον ευθέως τι συμβαίνει.

 

Οι Καρκίνοι είναι μεγάλα πειραχτήρια. Διασκεδάζουν προσπαθώντας να σπάσουν τα νεύρα του άλλου. Μην του κάνεις την χάρη. Αφού παίζει, παίξε κι εσύ. Αν πειραχτείς από τα αστεία του θα σε πάρει για μυγιάγγιχτη-ο. Και δεν θα του αρέσεις.

 

Ο Καρκίνος αγαπάει το σπίτι του και την ηρεμία του. Αν σκέφτεσαι σοβαρά για έναν Καρκίνο, μην διανοηθείς να μπεις στο τριπάκι να του αλλάξεις συνήθειες. Πιο εύκολα θα βρεις άλλον σύντροφο.

ΣυναστρIες
Είμαι
Ταύρος
Ταύρος
Είναι
Τοξότης
Τοξότης
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ξέρεις μέρος και ώρα που γεννήθηκες; Ανακάλυψε τον αστρολογικό σου χάρτη

ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Έχεις απορίες και άγνωστες λέξεις; Δες τις επεξηγήσεις για όλους τους αστρολογικούς όρους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ