Κοσμος

Φημισμένο πλωτό εστιατόριο βυθίστηκε στο Χονγκ Κονγκ (βίντεο)

Ποιοι διάσημοι απόλαυσαν την κινεζική κουζίνα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jumbo, το πλωτό εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ
Jumbo, το πλωτό εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ © YouTube/Guardian

Το Jumbo, το πλωτό εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ, βυθίστηκε στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα χρέη, η πανδημία κορωνοϊού και οι διάσημοι θαμώνες.

Στον βυθό βρίσκεται πλέον το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο «Jumbo». Για σχεδόν 50 χρόνια λειτουργούσε στο Χονγκ Κονγκ και είχε φθάσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. Το «Jumbo» βυθίστηκε, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση ρυμούλκησής του στη Νότια Κινεζική Θάλασσα κοντά στα νησιά Παρασέλ.

Όπως μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο ανακοίνωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία «Aberdeen Restaurant Enterprises», δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός από το ναυάγιο.

Το πλωτό εστιατόριο «Jumbo» κατέβασε ρολά τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Από το 2013 και μετά σταμάτησε να εμφανίζει κέρδη. Από τη στιγμή που έκλεισε, δεν άνοιξε ποτέ ξανά.

Περισσότερα από 3 εκατ. θαμώνες έφαγαν στο συγκεκριμένο εστιατόριο, ανάμεσά τους η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ο Τομ Κρουζ και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον. Το συγκεκριμένο πλωτό εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ εμφανίστηκε και σε μια ταινία του James Bond.

Hong Kong's famous Jumbo Floating Restaurant leaves long-time home for new secret location

Hong Kong's Jumbo Floating Restaurant towed away after 46 years

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ