Κοσμος

Ουκρανία: Τα ...«γαλλικά» κατά Πούτιν από Ρώσους συνταγματάρχες

Η οργή τους για το Κίεβο - Πώς «στόλισαν» τον ρώσο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Με ύβρεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις αποτυχίες στα μέτωπα της Ουκρανίας φέρονται να επιτέθηκαν δύο Ρώσοι συνταγματάρχες σε υποκλαπείσα συνομιλία τους.

Κοσμητικά επίθετα κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού φέρονται να εξαπολύουν δύο Ρώσοι συνταγματάρχες για την αποτυχημένη «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία σε ηχογράφηση που δημοσίευσε το Radio Free Europe/Radio Liberty.

«Ένας γ@μ…ένος πύραυλος έπρεπε να πέσει στην Ουκρανική Βουλή στο Κίεβο. Γιατί δεν έπεσε. Να πάρει, δεν το καταλαβαίνω, είσαι γ@μ...ένος γ@μ..όλη Πούτιν», ακούγεται να λέει ο Κόβτουν, σύμφωνα με τη Daily Beast. «Γιατί δεν έπεσε πύραυλος στο Κίεβο… Κάτι δεν έγινε σωστά», προσθέτει στη συνομιλία που πιστεύεται ότι έγινε στις 14 Απριλίου.

Οι συνταγματάρχες Βλάσοβ και Κοβτούν δεν… περιέλαβαν μόνο τον Πούτιν, αλλά και τον Σοϊγκού, αποκαλώντας τον «ανίκανο» και κατηγορώντας τον για τις «τρομακτικές απώλειες» του ρωσικού στρατού. 

Από τα πυρά των δύο Ρώσων συνταγματαρχών δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου για τις μεγάλες απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στα πεδία των μαχών. «Είναι φρικτές οι απώλειες των δικών μας, να πάρει. Και ξέρεις, γνωρίζω λίγο από τη στρατιωτική ιστορία και το συγκρίνω με τον γ@μ..ένο σοβιετο-φινλανδικό πόλεμο του 1939-1940. Είναι το ίδιο πράγμα», λέει ο Βλάσοφ αναφερόμενος στον πόλεμο όπου ο Κόκκινος Στρατός υπολογίζεται ότι έχασε πάνω από 126.000 άνδρες.

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο, η oυκρανική υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε ότι υπέκλεψε και συνομιλίες μεταξύ Ρώσων στρατιωτών. Οι Ρώσοι φέρονται να αναφέρουν ότι κακοποίησαν σεξουαλικά μια 16χρονη Ουκρανή. «Έχουμε τρεις άνδρες τανκ εδώ», ακούγεται να λέει ένας Ρώσος στρατιώτης. «Βίασαν ένα κορίτσι». «Ποιος το έκανε;» ακούγεται τότε να ρωτά μια Ρωσίδα, προτού ο Ρώσος στρατιώτης απαντήσει γρήγορα: «Οι τρεις από τα άρματα μάχης… Ήταν 16 ετών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ