Κοσμος

Χαοτικές σκηνές στα βρετανικά αεροδρόμια λόγω έλλειψης προσωπικού

Πλήττονται κυρίως EasyJet και British Airways

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαοτικές εικόνες στα βρετανικά αεροδρόμια – Ακυρώσεις πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού
Αεροδρόμιο © Artur Tumasjan/Unsplash

Χαοτικές σκηνές συνεχίζουν να εκτυλίσσονται σε όλα τα βρετανικά αεροδρόμια εξαιτίας των ξαφνικών ακυρώσεων πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τουλάχιστον 200 πτήσεις κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών στην Αγγλία επηρεάζοντας περίπου 30.000 επιβάτες ενώ η British Airways ακύρωσε άλλες 140.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το BBC, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο παλεύουν με ελλείψεις προσωπικού από το Πάσχα, καθώς η ζήτηση για ταξίδια έχει εκτιναχθεί ξανά, μετά την άρση όλων των εναπομεινάντων ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. H δε ζήτηση αναμένεται να είναι κοντά στα επίπεδα πτήσεων του 2019 αυτό το καλοκαίρι.

Οι εικόνες από τα αεροδρόμια δείχνουν τους επιβάτες σε απόγνωση να αναγκάζονται να κοιμούνται στα πατώματα, ενώ πολλοί επέστεψαν στο σπίτι τους χωρίς τις αποσκευές τους.

Ο ταξιδιωτικός πρακτορας Πωλ Τσαρλς προειδοποίησε ότι μισό εκατομμύριο επιβάτες σχεδιάζουν να απογειωθούν την Παρασκευή. «Δυστυχώς, νομίζω ότι θα χειροτερέψει γιατί φτανει στο αποκορύφωμά του σε λίγες μέρες» δήλωσε στην Daily Mail.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο χαμηλού κόστους αερομεταφορέας ΕasyJet είχε ανακοινώσει και την απόφασή του να περιορίσει τον προσεχή χειμώνα τον στόλο των αεροσκαφών που διατηρεί στο Βερολίνο σε μόλις 11, από 34 και εν συνεχεία 18 που αυτά ήταν άλλοτε.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ