Κοσμος

Μπέρνι Έκκλεστοουν: Ο 91χρόνος πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη για οπλοκατοχή

Aφέθη ελεύθερος με εγγύηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 91χρονος Μπέρνι Έκλεστοουν συνελήφθη για οπλοκατοχή
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν © ΕPA Pool

Ο 91 ετών Μπέρνι Έκκλεστοουν και πρώην νούμερο ένα στη Formula 1, συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας καθώς έφερε πάνω του ένα όπλο.

To πρώην αφεντικό της Formula 1, ο 91χρονος Μπέρνι Έκλεστοουν, συνελήφθη στη Βραζιλία την Τετάρτη για παράνομη οπλοφορία ενώ επιβιβαζόταν σε ιδιωτικό αεροπλάνο για την Ελβετία, ανακοίνωσε την Πέμπτη η τοπική αστυνομία. 

Η αστυνομία της Βραζιλίας βρήκε ένα όπλο LW Seecamp 32 χωρίς έγγραφα στις αποσκευές του Έκλεστοουν κατά τη διάρκεια του ελέγχου μέσω των ακτινών Χ, όπως ανέφεραν οι αρχές σε δήλωσή τους. Πρόσθεσαν ότι στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε σε εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο Βιράκοπος.

Ο Έκλεστοουν αναγνώρισε πως το συγκεκριμένο όπλο είναι το δικό του, αλλά υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι ήταν στις αποσκευές του εκείνη τη στιγμή. Τελικά, ο Βρετανός κατέβαλε την απαραίτητη εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος να ταξιδέψει στην Ελβετία.

Ποιος είναι ο Μπέρνι Εκλεστοουν

Ο Έκλεστοουν που έχει το παρατσούκλι «F1 Supremo», είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Formula 1, που διαχειρίζεται τη Formula 1 και τα δικαιώματα της, ενώ κατέχει και μέρος της Delta Topco.

Γεννήθηκε στο Σαιντ Πίτερ Σάουθ Έλμχαμ, μια μικρή κωμόπολη 3 μίλια νότια του Μπάνγκει Σάφολκ. Είναι γιος ενός ψαρά και έβγαλε το Δημοτικό στο Γουίσετ. Το 1938, η οικογένεια μετακόμισε και εγκαταστάθηκε στο Μπέξλεϊχιθ στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου. Όταν έγινε 16 ετών, ο Μπέρνι σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε να ασχολείται με το χόμπι του, το οποίο ήταν οι μοτοσικλέτες.

Η περιουσία του Εκλεστοουν εκτιμάται ότι είναι 2,5 δισ. λίρες, ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των χρόνων του στη Formula 1. Ο εκκεντρικός μεγιστάνας πήρε μέρος σε δύο αγώνες Grand Prix ως οδηγός το 1958, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί σε κανέναν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ