Κοσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε το «παρών» στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια στο θρόνο

Παρουσία διάσημων ηθοποιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bασίλισσα Ελισάβετ: Κεφάτη στο «Πλατινένιο Ιωβηλαίο»
Η Βασίλισσα Ελισάβετ © EPA Pool

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρά τις φήμες για την κατάσταση της υγείας της, εμφανίστηκε σε εκδήλωση για το πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Το βράδυ της Κυριακής η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε το παρών στη λαμπερή έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.  Η 96χρονη μονάρχης, πραγματοποιώντας τη δεύτερη δημόσια εμφάνισή της μέσα σε τρεις ημέρες, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στην αρένα του κάστρου Γουίνδσορ, όπου διοργανώθηκε η ιππική εκδήλωση με τίτλο «Ένας καλπασμός στην ιστορία», με την παρουσία λαμπρών ονομάτων.

Στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, τα 70 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο, συμμετέχουν διασημότητες όπως ο Τομ Κρουζ, η Έλεν Μίρεν και η Κάθριν Τζένκινς. Ο Τομ Κρουζ δήλωσε πως είναι τιμή του να συμμετέχει στους εορτασμούς. Όπως είπε: «Αυτό που έχει καταφέρει είναι ιστορικό. Έχει γνωρίσει προέδρους, παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την αξιοπρέπεια, την αφοσίωση και την καλοσύνη της, αυτό ένιωθα πάντα γι’ αυτήν. Κάποια που καταλαβαίνει τη θέση της και την έχει κρατήσει μέσα σε μια ιστορία τα τελευταία 70 χρόνια». Η Έλεν Μίρεν, η ηθοποιός που υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν μεταξύ των σταρ που εμφανίστηκαν στην παράσταση που ονομάζεται «A Gallop Through History» και περιλαμβάνει περισσότερα από 500 άλογα και 1.000 ερμηνευτές.

Η βασίλισσα Ελισσάβετ Παρασκευή είχε επίσης λάβει μέρος στην επίδειξη αλόγων, όπου ένα από τα δικά της άλογα ανακηρύχθηκε πρωταθλητής, ενώ την Τρίτη δεν είχε δώσει το παρών στην ετήσια ανάγνωση του λόγου της στη Βουλή των Λόρδων για πρώτη φορά από το 1963.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση δεν μετείχαν ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του δούκισσα του Σάσσεξ Μέγκαν Μαρκλ. Την ίδια ώρα, ένα ακόμα μέλος βασιλικής οικογένειας που δεν βρέθηκε στην οικογενειακή συγκέντρωση στο μπαλκόνι, είναι ο πρίγκιπας Άντριου. Ο Δούκας της Υόρκης παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα μετά την εκδικασμένη – πλέον – υπόθεση σεξουαλικής κακοποίηση που ασκήθηκε εναντίον του στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ