Κοσμος

Μπέζος σε Μπάιντεν για τον πληθωρισμό: Eίναι πιο επιζήμιος για τους λιγότερο εύπορους

«Η λάθος κατεύθυνση δεν βοηθά τη χώρα».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπέζος σε Μπάιντεν για τον πληθωρισμό, που «πλήττει τους αδύναμους»
Ο Τζεφ Μπέζος © EPA Pool

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός είναι πιο επιζήμιος για τους λιγότερο εύπορους στις ΗΠΑ και επέκρινε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπάθησε σκληρά να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε μια ήδη υπερθερμασμένη, πληθωριστική οικονομία και μόνο ο Μάντσιν τους έσωσε από τον εαυτό τους» έγραψε ο Μπέζος στο Twitter. «Ο πληθωρισμός είναι ένας αντίστροφα προοδευτικός φόρος που βλάπτει περισσότερο τους λιγότερο εύπορους. Η λάθος κατεύθυνση δεν βοηθά τη χώρα».

 

 

Η ανάρτηση του Μπέζος θεωρείται απάντηση στον ισχυρισμό του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ ήταν σε καλό δρόμο για να δουν τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ελλείμματός τους, συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπάιντεν στόχευσε επίσης τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είδε το έλλειμμα «να αυξάνεται κάθε χρόνο» όσο ήταν στην εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve,Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι ο έλεγχος του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο οικονομικό πόνο, αλλά παραμένει η πρώτη του προτεραιότητα.

Ο Πάουελ είπε ότι δεν μπορούσε να υποσχεθεί μια λεγόμενη ήπια προσγείωση για την οικονομία καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια για να μειώσει τις αυξήσεις των τιμών που πλησιάζουν τον ταχύτερο ρυθμό τους εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.

«Έτσι, μια ήπια προσγείωση απέχει, στην πραγματικότητα μόλις επιστρέφουμε στο 2% του πληθωρισμού, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή την αγορά εργασίας. Και είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχεις τώρα, για μερικούς λόγους», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας σε συνέντευξή του στο Marketplace.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ