- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπέζος σε Μπάιντεν για τον πληθωρισμό: Eίναι πιο επιζήμιος για τους λιγότερο εύπορους
«Η λάθος κατεύθυνση δεν βοηθά τη χώρα».
Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός είναι πιο επιζήμιος για τους λιγότερο εύπορους στις ΗΠΑ και επέκρινε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπάθησε σκληρά να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε μια ήδη υπερθερμασμένη, πληθωριστική οικονομία και μόνο ο Μάντσιν τους έσωσε από τον εαυτό τους» έγραψε ο Μπέζος στο Twitter. «Ο πληθωρισμός είναι ένας αντίστροφα προοδευτικός φόρος που βλάπτει περισσότερο τους λιγότερο εύπορους. Η λάθος κατεύθυνση δεν βοηθά τη χώρα».
Η ανάρτηση του Μπέζος θεωρείται απάντηση στον ισχυρισμό του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ ήταν σε καλό δρόμο για να δουν τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ελλείμματός τους, συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπάιντεν στόχευσε επίσης τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είδε το έλλειμμα «να αυξάνεται κάθε χρόνο» όσο ήταν στην εξουσία.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve,Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι ο έλεγχος του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο οικονομικό πόνο, αλλά παραμένει η πρώτη του προτεραιότητα.
Ο Πάουελ είπε ότι δεν μπορούσε να υποσχεθεί μια λεγόμενη ήπια προσγείωση για την οικονομία καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια για να μειώσει τις αυξήσεις των τιμών που πλησιάζουν τον ταχύτερο ρυθμό τους εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.
«Έτσι, μια ήπια προσγείωση απέχει, στην πραγματικότητα μόλις επιστρέφουμε στο 2% του πληθωρισμού, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή την αγορά εργασίας. Και είναι αρκετά δύσκολο να το πετύχεις τώρα, για μερικούς λόγους», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας σε συνέντευξή του στο Marketplace.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.