- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ουκρανία: Πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου - Στο εδώλιο 21χρονος Ρώσος στρατιώτης
Κατηγορείται ότι σκότωσε άμαχο με καλάσνικοφ
Ουκρανία: Γεγονός η πρώτη δίκη για έγκλημα πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή. Στο εδώλιο Ρώσος στρατιώτης.
Για πρώτη φορά μετά τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, 21χρονος Ρώσος στρατιώτης θα δικαστεί για έγκλημα πολέμου στη χώρα. Την εν λόγω είδηση ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας του Κιέβου Ιρίνα Βενεντικτόβα.
Ο Βαντίμ Σισιμάριν κατηγορείται πως πυροβόλησε με καλάσνικοφ μέσα από αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε και σκότωσε άοπλο άμαχο 62 ετών, εξήγησαν οι υπηρεσίες της εισαγγελέως στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.
Ο Ρώσος στρατιώτης, μαζί με τέσσερις συναδέλφους του, μετακινείτο αφού η οχηματοπομπή τους υπέστη επίθεση την 28η Φεβρουαρίου κι έκλεψαν αυτοκίνητο κοντά στο χωριό Τσουπάχιφκα, συνεχίζει το δελτίο Τύπου, εξηγώντας πως το θύμα, που δεν κατονομάζεται, κυκλοφορούσε με ποδήλατο στην άκρη του δρόμου, κοντά στο σπίτι του.
Ένας από τους στρατιώτες «διέταξε τον κατηγορούμενο να σκοτώσει τον άμαχο για να μην καταγγείλει» την κλοπή του αυτοκινήτου, κατά την ανακοίνωση. Ο άνδρας «κατέληξε επιτόπου, μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από το σπίτι του».
Ο Βαντίμ Σισιμάριν, που τελεί υπό κράτηση, κινδυνεύει να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη εάν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Η ημερομηνία της δίκης του δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Η εισαγγελία δημοσιοποίησε φωτογραφία του κατηγορουμένου, όμως δεν διευκρίνισε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σύλληψή του, ούτε τι απέγιναν οι άλλοι στρατιώτες που ήταν παρόντες όταν φέρεται να διαπράχθηκε ο φόνος του αμάχου.
Ουκρανία: Πάνω από 10.700 εγκλήματα πολέμου
Η ουκρανική εισαγγελία λέει πως έχει καταγράψει πάνω από 10.700 εγκλήματα πολέμου, για τα οποία κατηγορεί 622 Ρώσους στρατιωτικούς.
Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από το Κίεβο και από την Ουάσινγκτον για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής, η οποία έχει μετατρέψει σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες εκατομμύρια αμάχους που, σε πολλές περιπτώσεις, αφηγήθηκαν βασανισμούς, σεξουαλικές κακοποιήσεις και καταστροφές χωρίς διάκριση.
Η Βρετανία και η Ολλανδία έστειλαν ειδικούς στις έρευνες για εγκλήματα πολέμου για να συνδράμουν στις έρευνες των Ουκρανών και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ειδικά στην Μπούκα, προάστιο του Κιέβου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.