Κοσμος

Ουκρανία: Η Washington Post ανοίγει γραφεία στο Κίεβο

Την είδηση μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Η Washington Post ανοίγει γραφεία στο Κίεβο
Ουκρανία: Η Washington Post ανοίγει γραφεία στο Κίεβο © EPA / ERIK S. LESSER

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η εφημερίδα The Washington Post ανοίγει γραφεία στο Κίεβο.

Η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, άνοιξε γραφείο στην ουκρανική πρωτεύουσα, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform επικαλούμενο το σχετικό δελτίο τύπου της εφημερίδας.

«Εδώ και πολλούς μήνες, η The Post έχει αφιερώσει σημαντικούς πόρους για να καλύψει τις αυξανόμενες εντάσεις κατά μήκος των ρωσικών συνόρων της Ουκρανίας και, τελικά, την επακόλουθη ρωσική εισβολή», δήλωσε ο συντάκτης διεθνούς ρεπορτάζ Douglas Jehl.

«Καθώς ο πόλεμος εισέρχεται σε μια παρατεταμένη φάση, το γραφείο αυτό θα μας επιτρέψει να καλύπτουμε επί τόπου τα γεγονότα και να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την ξεχωριστή και έγκυρη δημοσιογραφία για την οποία οι αναγνώστες σε όλο τον κόσμο βασίζονται σε εμάς».

Επικεφαλής του γραφείου θα είναι η πρώην ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Μόσχα Ισαμπέλ Χουρσουντιάν η οποία κάνει ρεπορτάζ στην Ουκρανία από τον Ιανουάριο και ο Μάξ Μπέρακ, πρώην επικεφαλής του γραφείου στο Ναϊρόμπι, που κάνει ρεπορτάζ από την Ουκρανία εδώ και δύο μήνες.

Θα κατευθύνουν μια ομάδα που θα αποτελείται από τον Ουκρανό δημοσιογράφο Νταβίντ Στερν και εναλλασσόμενους ανταποκριτές, φωτογράφους και βιντεολήπτες δημοσιογράφους.

Washington Post: Δυσαρεστημένος ο Πούτιν με τον Υπουργό Άμυνας Σοϊγκού

Σημειώνεται ότι σημερινό δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ απογοητευμένος από τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι επί ημερών Σοϊγκού, στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας καλλιεργήθηκε η εικόνα του πανίσχυρου στρατού.

«Υπάρχουν αναφορές ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ απογοητευμένος από το πώς ο Σοϊγκού προετοιμάστηκε για αυτόν τον πόλεμο, πώς τον διεξήγαγε», δήλωσε η Ρωσίδα πολιτική αναλύτρια Τατιάνα Στανοβάγια, σύμφωνα με τη Washington Post. Η τελική έκβαση στο πεδίο της μάχης μπορεί να καθορίσει το μέλλον του Σοϊγκού, του μακροβιότερου υπουργού στη Ρωσία, ο οποίος θεωρείται από ορισμένους πιθανός επόμενος πρόεδρος.

Η ίδια είπε ότι ο Πούτιν εξοργίστηκε, βέβαια, όμως θεωρεί ότι για την κακή εξέλιξη των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία φταίει κατά μείζονα λόγο η Δύση. Εξάλλου ο Σοϊγκού «δεν είναι έχει στρατιωτική εκπαίδευση, μηχανικός από τη Σιβηρία είναι, κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε ηγετικό ρόλο στην εκπόνηση του σχεδίου εκστρατείας». Η Post έδειξε άλλον υπεύθυνο: τον επικεφαλής του ρωσικού στρατού, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γερασίμοφ. 

Οι επικρίσεις των περισσοτέρων συνομιλητών αφορούν την υποστελέχωση του ρωσικού στρατού όσον αφορά τους επαγγελματίες και τη «σπατάλη πόρων για την προμήθεια ακριβών όπλων». Ολα αυτά συνέβησαν επί υπουργίας Σοϊγκού. «Και τα αποτελέσματα έγιναν ορατά στην Ουκρανία». Για την Post, «ο αντιεπαγγελματισμός και η έλλειψη πειθαρχίας των ρώσων στρατιωτών» αποδείχθηκε εκεί «με τις πολλές απώλειες και με τα εγκλήματα πολέμου». Μάλιστα ο αμερικανός αναλυτής Μάικλ Κόφμαν υποστήριξε την άποψη ότι «ο Σοϊγκού έφτιαξε έναν στρατό που φαινόταν καλός σε ασκήσεις σεναρίου και σε περιορισμένες συγκρούσεις, αλλά όταν ρίχτηκε σε μια μεγάλη σύγκρουση, δεν ανταποκρίθηκε και αποκάλυψε την έκταση της σήψης στο σύστημα». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ