- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ο Πούτιν έτοιμος για παρατεταμένο πόλεμο - Πιθανή επίθεση στην Υπερδνειστερία
«Θέλει να επιτύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς»
Την εκτίμηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασαν οι υπηρεσίες πληροφορίων των ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία. Μια ρωσική νίκη στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο», δήλωσε η διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς στην επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας.
Η Χέινς τόνισε ότι «οι βραχυπρόθεσμοι στρατιωτικοί στόχοι του Πούτιν είναι η κατάληψη των δύο περιφερειών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ συν μια ουδέτερη ζώνη γύρω τους και η περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων σε αυτό το τμήμα της χώρας από τα βόρεια για να εδραιωθεί ο έλεγχος σε μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία και να διατηρήσει στην κατοχή του την περιφέρεια της Χερσώνας, από όπου προέρχεται το νερό της Κριμαίας».
Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία επιδιώκει να επεκτείνει τη χερσαία γέφυρα προς την Υπερδνειστερία. «Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών βλέπουν επίσης ενδείξεις ότι ο Πούτιν θέλει να επεκτείνει τη χερσαία γέφυρα μέχρι την Υπερδνειστερία, την κατεχόμενη από τη Μόσχα περιοχή της Μολδαβίας, ελέγχοντας έτσι όλη την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας».
Η Χέινς εκτίμησε ότι ο Πούτιν θα αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο για να επιτύχει όλους αυτούς τους στόχους. «Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν τους περισσότερους από αυτούς τους βραχυπρόθεσμους στόχους τους επόμενους μήνες, πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσουν να επεκτείνουν τον έλεγχο σε μια χερσαία γέφυρα που εκτείνεται στην Υπερδνειστερία και περιλαμβάνει την Οδησσό χωρίς να ξεκινήσει κάποια μορφή κινητοποίησης και είναι ολοένα και πιο απίθανο να μπορέσουν να αποκτήσουν έλεγχο και στις δύο περιφέρειες [Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ] και στη ζώνη ασφαλείας που επιθυμούν τις επόμενες εβδομάδες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.