Κοσμος

Μαριούπολη: Μάχες μέχρις εσχάτων στο εργοστάσιο Αζόφσταλ

Δεν παραδίνονται οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές - Νέοι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη
Ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη © YouTube

Σφοδρές μάχες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη. Οι Ουκρανοί μαχητές αρνούνται να παραδοθούν και οι Ρώσοι συνεχίζουν το σφυροκόπημα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις, με τη συνδρομή τεθωρακισμένων και πυροβολικού, διενεργούν «σαρωτικές επιχειρήσεις» στη χαλυβουργία Αζόσταλ στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν αποκλείονται μελλοντικές επιθέσεις από ρωσικά βομβαρδιστικά. Η Ρωσία έχει στο παρελθόν αρνηθεί τους ισχυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων ότι έχει προσπαθήσει να κάνει έφοδο στο εργοστάσιο μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, όπου είχαν βρει καταφύγιο και άμαχοι.

Russian forces bombard Azovstal plant in Mariupol, Ukraine

«Η παράδοση δεν αποτελεί επιλογή» ξεκαθαρίζουν οι Ουκρανοί μαχητές στη χαλυβουργία

Ένα 24ωρο νωρίτερα, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, οι Ουκρανοί μαχητές που παραμένουν οχυρωμένοι στα υπόγεια της χαλυβουργίας Αζόφστσλ στη Μαριούπολη ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραδοθούν.

«Το να παραδοθούμε δεν αποτελεί επιλογή, διότι η ζωή μας δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία. Το να μας αφήσουν να ζήσουμε δεν τους νοιάζει» δήλωσε ο Ίλια Σαμοϊλένκο, αξιωματούχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου. 

Και πρόσθεσε: «Οι προμήθειές μας είναι περιορισμένες. Μας απομένει νερό. Μας απομένουν πυρομαχικά. Έχουμε τα όπλα πάνω μας. Θα πολεμήσουμε έως την καλύτερη έκβαση αυτής της κατάστασης».

«Εμείς, το στρατιωτικό προσωπικό της φρουράς της Μαριούπολης, γίναμε μάρτυρες των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία, ο ρωσικός στρατός. Γίναμε μάρτυρες αυτών» ανέφερε επίσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ