Κοσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Σπάνιο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αγγλία - Τα συμπτώματα της ασθένειας

H ασθένεια καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1959

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ευλογιά των πιθήκων»: Σπάνιο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αγγλία- Τα συμπτώματα της ασθένειας
Πίθηκος © Pixabay

Ένα σπάνιο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαιώθηκε στην Αγγλία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας, σύμφωνα με το Skynews.

Aσθενής που βρέθηκε με ευλογιά των πιθήκων ταξίδεψε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Νιγηρία, όπου πιστεύεται ότι και προσεβλήθη από τη μόλυνση, ενώ λαμβάνει φροντίδα στην ειδική μονάδα μολυσματικών ασθενειών στο Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust στο Λονδίνο.

Ο Δρ Κόλιν Μπράουν, διευθυντής κλινικών και αναδυόμενων λοιμώξεων στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Το UKHSA και το NHS έχουν καθιερωμένες και ισχυρές διαδικασίες ελέγχου των λοιμώξεων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εισαγόμενης μολυσματικής νόσου και αυτές θα τηρούνται αυστηρά».

Σύμφωνα με το NHS, η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώνεται κυρίως από άγρια ζώα σε περιοχές της δυτικής ή κεντρικής Αφρικής. Η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο, αλλά υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος μετάδοσης στον γενικό πληθυσμό.

Η ιογενής λοίμωξη συνήθως προκαλεί ήπια ασθένεια και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες και είναι παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά.

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία και εξάντληση. Ωστόσο, ορισμένα άτομα μπορεί να νοσήσουν βαριά.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, η ευλογιά των πιθήκων ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1958 όταν εμφανίστηκαν κρούσματα ασθένειας που μοιάζει με ευλογιά σε πιθήκους που κρατήθηκαν για έρευνα.

Με πληροφορίες από Skynews

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ