- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οριστική η συμφωνία των αριστερών κομμάτων ενόψει των γαλλικών εκλογών
Σε συμφωνία ήρθαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Γαλλίας με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI)
Γαλλία: Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των αριστερών κομμάτων για τον σχηματισμό συμμαχίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Γαλλίας οριστικοποίησε μια συμφωνία με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI) για τον σχηματισμό συμμαχίας στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου προκειμένου να στερήσουν από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
«Από εδώ και πέρα θα πραγματοποιούμε μαζί προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ, αφού η Εθνική Επιτροπή του κόμματος ενέκρινε αργά χθες Πέμπτη τη συμφωνία που είχαν ανακοινώσει κατ’ αρχή διαπραγματευτές των δύο κομμάτων την Τετάρτη.
Το LFI έχει ήδη συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με τους Πράσινους και τους Κομμουνιστές, δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο υπό την ηγεσία του επικεφαλής του LFI Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Ο Μελανσόν έχει δηλώσει πως θέλει να είναι πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνηση και ελπίζει να μην επιτρέψει στον Μακρόν να αποκτήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Ιουνίου και να εμποδίσει την εφαρμογή του προγράμματός του που είναι υπέρ των επιχειρήσεων.
Ο Μακρόν κέρδισε στα τέλη Απριλίου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία εξασφαλίζοντας δεύτερη θητεία στον θώκο, όμως θα χρειάζεται να έχει την πλειοψηφία των εδρών και στο κοινοβούλιο προκειμένου να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί, ανάμεσά τους και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 έτη στα 65, στην οποία αντιτίθενται τόσο τα κόμματα της αριστεράς όσο και της δεξιάς.
Ο Μελανσόν ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας στον πρώτο γύρο περίπου το 22% των ψήφων, πίσω από την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν. Η υποψήφια των Σοσιαλιστών Αν Ινταλγκό συγκέντρωσε μόλις το 1,7% των ψήφων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η «Μπίμπι» έδινε εδώ και χρόνια μάχη με μία σοβαρή μορφή καρκίνου
Πλειοψηφία κρατών-μελών ενέκρινε τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, με την υπογραφή να έρχεται στην Ασουνσιόν
Η NASA δεν αποκάλυψε ποιο μέλος του πληρώματος αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.