Κοσμος

Αλαμπάμα: Σωφρονιστική υπάλληλος διέφυγε με κρατούμενο - Το χρονικό της απόδρασης

Η Βίκι Γουάιτ και ο Κέισι Γουάιτ εκτιμάται ότι είχαν σχέση - «Είναι επικίνδυνος» επισημαίνει η αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κρατούμενος Κέισι Γουάιτ και η σωφρονιστική υπάλληλος Βίκι Γουάιτ
Ο κρατούμενος Κέισι Γουάιτ και η σωφρονιστική υπάλληλος Βίκι Γουάιτ © Lauderdale County Sheriff's Office

Αλαμπάμα: Σωφρονιστική υπάλληλος διέφυγε με κρατούμενο που έχει καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 75 ετών - Η σχέση στις φυλακές και η γνωριμία.

Η Βίκι Γουάιτ και ο Κέισι Γουάιτ θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές κάποιας κομεντί. Για την ώρα, η σωφρονιστική υπάλληλος και ο πανύψηλος δραπέτης των φυλακών της Αλαμπάμα καταζητούνται από τις αρχές, με τα ερωτηματικά για την υπόθεση να είναι πολλά, αν και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι πρόκειται για μία ρομαντική σχέση που ξεκίνησε πίσω από τα κάγκελα και συνεχίζεται, όπως φαίνεται, σε κάποιο κρησφύγετο εκτός φυλακών. 

Η Βίκι Γουάιτ εμφανίστηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στη φυλακή της Φλόρενς στην Αλαμπάμα προκειμένου να συνοδεύσει τον Κέισι Γουάιτ σε ψυχιατρική αξιολόγηση στο δικαστήριο. Ήταν η τελευταία της ημέρας στην εργασία της, καθώς η 56χρονη γυναίκα θα έβγαινε στη σύνταξη. Το σχέδιο της, ωστόσο, ήταν άλλο και από ότι φάνηκε πολύ οργανωμένο. Η Βίκι Γουάιτ είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της κοντά σε εμπορικό κέντρο προκειμένου να μπορέσει να διαφύγει με τον συνεπώνυμό της, Κέισι Γουάιτ. 

Εικόνες που βρήκαν το φως της δημοσιότητας από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στις φυλακές δεν κατέγραψαν κάτι το αξιοσημείωτο. Η Βίκι Γουάιτ παραλαμβάνει τον πανύψηλο κρατούμενο και αποχωρούν, χωρίς τίποτα να προμηνύει ότι οι δύο τους θα δραπέτευαν. Όπως φαίνεται στο βίντεο, η σωφρονιστικής υπάλληλος δεν γυρνά να τον κοιτάξει παρά μόνο όταν τον βάζει στο αστυνομικό όχημα, με τα χέρια και τα πόδια δεμένα. Στη συνέχεια κλείνει την πόρτα και το όχημα απομακρύνεται λίγο μετά τις 09:30 το πρωί.

Inside the Manhunt for Escaped 6-Foot-9 Prisoner and Guard

Οι αρχές συνειδητοποίησαν ότι οι δύο έχουν εξαφανιστεί πολλές ώρες αργότερα, γύρω στις 15:30.

Victim of Casey White shares warning

Αλαμπάμα: Κανένα ίχνος από το ζευγάρι - Έντονο το ενδιαφέρον τηλεθεατών και χρηστών στα social media

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και των χρηστών στα social media είναι μεγάλο. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ελάχιστα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη της Βίκι Γουάιτ και του Κέισι Γουάιτ. 

Το ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά την Παρασκευή, την ημέρα της απόδρασης, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από τη φυλακή μέσα σε ένα SUV μάρκας Ford στο χρώμα της σκουριάς. Έχει ήδη εντοπιστεί ο πωλητής του οχήματος με το οποίο διέφυγαν και ήδη δέχθηκε πολλές επικρίσεις, σε βαθμό που οι αρχές αναγκάστηκαν να τονίσουν χθες Τετάρτη ότι προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στην έρευνά τους και να επισημάνουν ότι «κανείς στην αντιπροσωπεία δεν είχε υποπτευθεί ότι βοήθησε» τους Γουάιτ.

Όπως έγινε γνωστό, η Βίκι Γουάιτ πούλησε πριν ένα μήνα βιαστικά και σε χαμηλή τιμή, 95.000 δολάρια, το σπίτι της, ενώ έπειτα από 17 χρόνια υπηρεσίας στο γραφείο του σερίφη είχε ανακοινώσει ότι θα πάρει σύνταξη. 

Manhunt for missing inmate and jailer in Florida

Αλαμπάμα: Με βαρύ ιστορικό ο καταδικασμένος σε 75 χρόνια κάθειρξη Κέισι Γουάιτ

 

Ο Κέισι Γουάιτ, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 75 ετών για διάφορα αδικήματα σε ομοσπονδιακή φυλακή ομολόγησε ότι πέντε χρόνια νωρίτερα είχε σκοτώσει μία γυναίκα. Στη συνέχεια θέλησε να πάρει πίσω την ομολογία του, λέγοντας ότι είναι αθώος. Ωστόσο, μετά την ομολογία του ο Γουάιτ μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Λόντερντεϊλ όπου συνάντησε για πρώτη φορά τη Βίκι Γουάιτ.

Έπειτα από μια απόπειρα απόδρασης ο Κέισι Γουάιτ εστάλη πίσω στην πρώτη φυλακή, όμως το ζευγάρι διατήρησε την επαφή. «Μου έλεγε ότι έγραφε σε κάποιον αλλά δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται», δήλωσε η μητέρα του, Κόνι Γουάιτ, στη New York Post.

Επέστρεψε στη φυλακή της Φλόρενς φέτος τον Φεβρουάριο για να παραστεί σε ακροαματική διαδικασία σε κοντινό δικαστήριο. Στη διάρκεια πολλών μηνών ο κρατούμενος ανέπτυξε μια «ξεχωριστή σχέση» με τη Βίκι Γουάιτ, όπως δήλωσε αργότερα ο σερίφης Ρικ Σίνγκλετον. «Δεν έχουμε αποδείξεις ότι είχαν οποιουδήποτε είδους σωματική επαφή», επεσήμανε ο ίδιος, όμως άλλοι κρατούμενοι κατήγγειλαν τα «προνόμια» που είχε ο Κέισι, αλλά και ότι η Βίκι Γουάιτ «έκανε για εκείνον πράγματα που δεν έκανε για τους άλλους».

«Είναι πολύ επικίνδυνος για όλους όσοι είναι γύρω του», επιβεβαίωσε και μια πρώην φιλενάδα του Κέισι Γουάιτ. Η ίδια συμβούλευσε τη Βίκι Γουάιτ: «Αν ζεις ακόμη, τρέξε. Φύγε, φύγε, φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς».

Οι αρχές έχουν εκδώσει πλέον ένταλμα σύλληψης και εναντίον της Βίκι Γουάιτ επειδή «επέτρεψε ή διευκόλυνε μια απόδραση», ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο σερίφης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ