Ουκρανία: «Άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην κόλαση της Μαριούπολης»
Άγνωστος ο αριθμός των αμάχων
Ουκρανία: «Άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην κόλαση μετά την εκκένωση από τη Μαριούπολη»
Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία είπε σήμερα ότι ένας άγνωστος αριθμός αμάχων παραμένει παγιδευμένος στη Μαριούπολη και τα περίχωρά της, αφότου απομάκρυνε περισσότερους από 100 ανθρώπους από το εργοστάσιο Αζοφστάλ.
«Ελπίζαμε ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το κομβόι και να φύγουν από την κόλαση. Γι αυτό ακριβώς τα σύναισθήματά μας είναι ανάμεικτα», δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω Zoom ο Πασκάλ Χουντ της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι έχουν επαναληφθεί οι σφοδρές μάχες εντός και περιμετρικά του εργοστασίου, όμως τόνισε πως η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για πρόσβαση στους εναπομείναντες αμάχους.
Ουκρανία: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μακρόν να σταματήσει η προμήθεια όπλων
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας περίπου δύο ωρών που είχε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε - όπως αναφέρει το Κρεμλίνο - να πάψει η Δύση να προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και να ασκήσει πίεση στο Κιέβο με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο «δεν έχει προετοιμαστεί για σοβαρή δουλειά» στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση στην Ουκρανία και προειδοποίησε την Δύση να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο να σταματήσει τις «φρικαλεότητες», μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει τα μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου (και) τις μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.
Η Ρωσία αρνείται ότι οι δικές της δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο των αμάχων σε αυτούς που αποκαλεί εθνικιστές και «νεοναζί», ισχυρισμό τον οποίο απορρίπτει το Κίεβο και η Δύση.
«Η Δύση μπορεί να βοηθήσει να τεθεί τέλος σ' αυτές τις φρικαλεότητες με το να ασκήσει επιρροή στην κυβέρνηση του Κιέβου και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία», μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κρεμλίνου.
Ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογο του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση-μήνυμα με μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει το Τελ Αβίβ
Η ακτιβίστρια Μπετίνα Ζουρλί υπερασπίστηκε τους βανδαλισμούς ως μορφή πολιτικής αντίστασης
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.