Κοσμος

Εκρήξεις στο Κίεβο μετά τη συνάντηση Γκουτέρες-Ζελένσκι

Στην περιοχή Σεβτσένκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
frctufaxsaaxbxj.jpg
Telegram Vitaliy Klitschko

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, αναφέρει το Reuters ύστερα από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Δυνατές εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσένκο, ανατολικά από το κέντρο του Κιέβου ακούστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Αναφορά στις εκρήξεις στο Κίεβο κάνει και ο λογαριασμός του ουκρανικού μέσου, Kyiv Independent ενώ υπάρχουν και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με πλάνα πυραύλων Ισκαντέρ που εκτοξεύονται κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας, χωρίς να διαπιστώνεται – για την ώρα – η γνησιότητά τους.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεκσέι Ρεζνίκοφ επισήμανε το ότι η Ρωσία εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση στο Κίεβο ενώ βρίσκεται εκεί για επίσημη επίσκεψη ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

«Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ @antonioguterres επισκέπτεται το Κίεβο, ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - η Ρωσία - εξαπολύει πυραυλικά πλήγματα στην πόλη. Πρόκειται για επίθεση στην ασφάλεια του Γενικού Γραμματέα και στην παγκόσμια ασφάλεια!» ανέφερε ο Ρεζνίκοφ.

 

 

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ