Κοσμος

Η Μόσχα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

Σε αντίποινα για τις βρετανικές κυρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μόσχα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της ΥΠΕΞ Τρας και του υπουργού Άμυνας Γουάλας
Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της ΥΠΕΞ Τρας και του υπουργού Άμυνας Γουάλας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, του υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας και άλλων δέκα μελών της βρετανικής κυβέρνησης και πολιτικών.

Η απόφαση ελήφθη «υπό το φως της πρωτόγνωρης εχθρικής δράσης της βρετανικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα της επιβολής κυρώσεων εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, όπου προστίθεται ότι θα διευρύνει σύντομα τον κατάλογο.

Ως γνωστόν η Βρετανία έχει επιβάλλει κυρώσεις σε εκατοντάδες πρόσωπα και οντότητες από τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ένα νέο νόμο, προκειμένου να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, στοχοθετώντας ανθρώπους που κατηγορούνται ότι στηρίζουν τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Στον τελευταίο γύρο κυρώσεων, που ήρθαν γρήγορα μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου περί Οικονομικού Εγκλήματος, η Βρετανία κινήθηκε εναντίον αυτών που ήταν κοντά στον Πούτιν, όπως τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και το στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού Κονσταντίν Ερνστ.

Η Βρετανία έχει απαγορεύσει την εξαγωγή προϊόντων πολυτελείας στη Ρωσία  και έχει επιβάλει νέους δασμούς ύψους 35% σε ρωσικές εισαγωγές αξίας 900 εκατ. λιρών (1,2 δισεκ. δολαρίων), συμπεριλαμβανομένης της βότκας, των μετάλλων, των λιπασμάτων και άλλων εμπορευμάτων.

Παράλληλα το Λονδίνο έχει παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ουκ ολίγων ρώσων ολιγαρχών μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ