- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΗΕ - Ουκρανία: Ανέφικτη προς το παρόν μια κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς σκοπούς
Ο ΟΗΕ αναμένει ακόμη απαντήσεις από τη Ρωσία
ΟΗΕ - Ουκρανία: «Ανέφικτη προς το παρόν» μια κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς σκοπούς, δηλώνει ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε σήμερα, 13 Απριλίου, ότι μια «γενική κατάπαυση του πυρός» για ανθρωπιστικούς σκοπούς «δεν (φαίνεται) να είναι εφικτή προς το παρόν» στην Ουκρανία, έναν στόχο που είχε πρόσφατα αναθέσει σε έναν από τους απεσταλμένους του που εστάλη στη Μόσχα.
«Αυτό ζητούσαμε, για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά δεν φαίνεται εφικτό», είπε σε συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας ότι ο ΟΗΕ αναμένει ακόμη απαντήσεις από τη Ρωσία σε συγκεκριμένες προτάσεις για την απομάκρυνση αμάχων και τη διασφάλιση παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες ζώνες.
Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί να πλήξει στρατιωτικά «κέντρα» διοίκησης και λήψης αποφάσεων
Ο ρωσικός στρατός απείλησε απόψε να πλήξει κέντρα διοίκησης στο Κίεβο, κάτι που η Μόσχα δεν έχει κάνει προς το παρόν, κατηγορώντας την Ουκρανία για επιθέσεις και δολιοφθορές σε ρωσικό έδαφος.
Συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αν οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος συνεχίσουν, τότε οι ρωσικές δυνάμεις θα πλήξουν τοποθεσίες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, όπου βρίσκονται κέντρα λήψης τέτοιων αποφάσεων.
«Βλέπουμε απόπειρες δολιοφθοράς και πλήγματα από ουκρανικές δυνάμεις σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εάν συνεχιστούν τέτοια γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα από τον ρωσικό στρατό σε κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, τα οποίο ο ρωσικός στρατός έχει αποφύγει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Παράλληλα το υπουργείο ανέφερε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης είναι υπό πλήρη έλεγχο και πως όλοι οι «όμηροι» από πλοία έχουν απελευθερωθεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.