Κοσμος

Λαβρόφ: Όχι σε συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι για την ώρα

«Πιο κοντά από ποτέ με την Κίνα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ © ΕPA Pool

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν θα γίνει ακόμα συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι μια συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν οι δύο πλευρές θα βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία για βασικά ζητήματα.

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται να είναι επιτυχημένος ο επόμενος γύρος των συνομιλιών με τους Ουκρανούς», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Μιλώντας σε σερβικά μέσα ενημέρωσης ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οποιαδήποτε συνάντηση των δύο ανδρών για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον πόλεμο θα ήταν αυτή τη στιγμή αντιπαραγωγική.

Επεσήμανε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θεωρεί θεμελιωδώς σημαντικό αυτές οι συναντήσεις να είναι καλά προετοιμασμένες. Τώρα η κατάσταση είναι τέτοια και η κατάσταση κρίσης στην Ουκρανία, η "ενδοουκρανική" σύγκρουση, έχει ωριμάσει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που ένα τεράστιο έχει συσσωρευτεί ένας αριθμός προβλημάτων, επομένως η απλή συνάντηση και η ανταλλαγή "τι πιστεύετε και τι πιστεύετε" αυτή τη στιγμή θα ήταν απλώς αντιπαραγωγική», είπε.

«Η συνάντηση [του Πούτιν και του Ζελένσκι] είναι απαραίτητη μόλις έχουμε σαφήνεια για το αποτέλεσμα σε όλα τα βασικά ζητήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα βρίσκονται στο ισχυρότερο επίπεδό τους μέχρι σήμερα--είπε ο Λαβρόφ-- σε μια περίοδο κατά την οποία δυτικές χώρες επιδιώκουν να απομονώσουν τη Μόσχα με την επιβολή κυρώσεων που δεν έχουν προηγούμενο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το Πεκίνο έχει επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεσή του για τις κυρώσεις επιμένοντας ότι θα διατηρήσει φυσιολογικές οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία και έχει αρνηθεί να καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σ. Λαβρόφ: Η Δύση ήθελε να ποδοπατήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων

«Η Δύση ήθελε να ποδοπατήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών. Ωστόσο η Ρωσία διαθέτει τεράστιο αριθμό εταίρων στον κόσμο και δεν τίθεται θέμα απομόνωσής της», είπε επίσης ο Λαβρόφ στα ίδια μέσα ενημέρωσης.

Με τρόπο ειρωνικό ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι η Δύση «δεν έδωσε δεκάρα για την κυριαρχική ισότητα όλων των κρατών και το διεθνές δίκαιο». 

Πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ έχουν πρόσφατα αποκτήσει ολοένα και περισσότερο αντιρωσικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ