Βουβαλίσιο γάλα και μέλι καστανιάς: Αυτά τρώει ο Ερντογάν για να διατηρείται σε φόρμα
Την ώρα που εκατομμύρια πολίτες δυσκολεύονται για τα προς το ζην
Η συνταγή ευεξίας με το βουβαλίσιο γιαούρτι, το μέλι καστανιάς και τους χουρμάδες που πρότεινε ο Ερντογάν προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία.
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η διατροφή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να την ακολουθήσουν. Την ίδια στιγμή που εκείνοι βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και η λίρα έχει κατρακυλήσει.
Συγκεκριμένα το Σάββατο σε ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη διατροφή του «που δίνει δύναμη και υγεία».
«Εγώ θα σας προτείνω το εξής. Κάθε βράδυ, πριν ξαπλώσω, βάζω να φάω βουβαλίσιο γιαούρτι. Το βουβαλίσιο γιαούρτι είναι πρώτης ποιότητας. Μέσα βάζω 3-5 χουρμάδες Μεδίνας. Επίσης, βάζω ένα κουταλάκι μέλι κάστανου και βρώμη. Αυτά τα αναμειγνύω, τα τρώω και μετά πηγαίνω να κοιμηθώ», είπε ο πρόεδρος ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.
Όλα αυτά την ώρα που δείκτης τιμών καταναλωτή έφτασε το 52,5% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 48,7%. Οι μεταφορές σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση, και ακολούθησαν τα προϊόντα επίπλων, και ο οικιακός εξοπλισμός και τα μη αλκοολούχα ποτά, ανέφεραν τα στοιχεία της Turksat.
Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 4,81% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, έναντι του 11,10% τον προηγούμενο μήνα.
Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναμένει ότι ο πληθωρισμό στο τέλος του έτους θα είναι κατά 23,2%, περισσότερο από τα αναμενόμενα, δηλαδή τέσσερις φορές πάνω από τον στόχο της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.