Κοσμος

Βουβαλίσιο γάλα και μέλι καστανιάς: Αυτά τρώει ο Ερντογάν για να διατηρείται σε φόρμα

Την ώρα που εκατομμύρια πολίτες δυσκολεύονται για τα προς το ζην

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ΕPA Pool

Η συνταγή ευεξίας με το βουβαλίσιο γιαούρτι, το μέλι καστανιάς και τους χουρμάδες που πρότεινε ο Ερντογάν προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η διατροφή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να την ακολουθήσουν. Την ίδια στιγμή που εκείνοι βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και η λίρα έχει κατρακυλήσει.

Συγκεκριμένα το Σάββατο σε ομιλία του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη διατροφή του «που δίνει δύναμη και υγεία».

«Εγώ θα σας προτείνω το εξής. Κάθε βράδυ, πριν ξαπλώσω, βάζω να φάω βουβαλίσιο γιαούρτι. Το βουβαλίσιο γιαούρτι είναι πρώτης ποιότητας. Μέσα βάζω 3-5 χουρμάδες Μεδίνας. Επίσης, βάζω ένα κουταλάκι μέλι κάστανου και βρώμη. Αυτά τα αναμειγνύω, τα τρώω και μετά πηγαίνω να κοιμηθώ», είπε ο πρόεδρος ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Όλα αυτά την ώρα που δείκτης τιμών καταναλωτή έφτασε το 52,5% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 48,7%. Οι μεταφορές σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση, και ακολούθησαν τα προϊόντα επίπλων, και ο οικιακός εξοπλισμός και τα μη αλκοολούχα ποτά, ανέφεραν τα στοιχεία της Turksat.

Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 4,81% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, έναντι του 11,10% τον προηγούμενο μήνα.

Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναμένει ότι ο πληθωρισμό στο τέλος του έτους θα είναι κατά 23,2%, περισσότερο από τα αναμενόμενα, δηλαδή τέσσερις φορές πάνω από τον στόχο της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ