Κοσμος

Ουκρανία: Με τις ευλογίες Πούτιν ο μεσολαβητής Αμπράμοβιτς

Ο Ζελένσκι ζήτησε να μην του επιβληθούν κυρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεμλίνο: Ο Αμπράμοβιτς έλαβε μέρος στο αρχικό στάδιο των συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς © ΕPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την εμπλοκή του Ρομάν Αμπράμοβιτς στις συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την εμπλοκή του Ρομάν Αμπράμοβιτς στις συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας με ρόλο διαμεσολαβητή, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, καταρρίπτωντας τους ισχυρισμούς του Αμπράμοβιτς περί μη συμμετοχής του στον στενό κύκλο της ρωσικής ηγεσίας.

«Έλαβε μέρος στο αρχικό στάδιο», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ με αφορμή το δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο υποστήριζε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να αποφύγουν να επιβάλλουν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς καθώς θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικός μεσάζοντας  στις ειρηνευτικές συνομιλίες. 

Ο Ντέιβιντ Αραχαμία, επικεφαλής του κόμματος του Ζελένσκι στο ουκρανικό κοινοβούλιο και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας, αποκάλυψε ότι συνάντησε τον Αμπράμοβιτς σε πόλη της Λευκορωσίας, όταν έλαβε χώρα ο πρώτος γύρος συνομιλιών: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο κ. Αμπράμοβιτς εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στις ειρηνευτικές συνομιλίες», είπε ο Αραχαμία στους FT.

Αξιωματούχοι της Δύσης θεωρούν πάντως ότι κίνητρα της εμπλοκής του ήταν ξεκάθαρα ιδιοτελή. Μιλώντας στους Financial Times τονίζουν ότι ήθελε να αποφύγει τις κυρώσεις που του επιβληθήκαν σε Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες του στοίχισαν μεταξύ άλλων και την ιδιοκτησία της Τσέλσι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ