Κοσμος

Ουκρανία: Κατακραυγή εναντίον της Nestlé που παραμένει στη Ρωσία

Ωστόσο δεν είναι η μόνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία εναντίον Nestlé – «Απαράδεκτο που παραμένει στη Ρωσία- Καμία κατανόηση»
Nestle © EPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι η Nestle παραμένει στη Ρωσία παρότι πολλές πολυεθνικές έχουν αποχωρήσει.

Την ώρα που κολοσσοί ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών (Samsung Electronics, Apple), αναψυκτικών και ζύθου (PepsiCo, Coca-Cola, Heineken), μαζικής εστίασης (Starbucks, McDonald’s) αλλά και ένδυσης (Ιnditex) «παγώνουν» τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, άλλoι παραμένουν εκεί. Ανάμεσά τους όμιλοι τροφίμων (Nestle, Danone) και καταναλωτικών ειδών (Unilever, Procter & Gamble), 

Με φόντο τα παραπάνω λοιπόν, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal άσκησε έντονη κριτική στην εταιρεία τροφίμων Nestlé μετά τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Mark Schneider. Ο κ. Shmyhal  αναφέρει σε tweet του ότι μίλησε με τον «CEO της εταιρείας για τις επιπτώσεις της παραμονής της στη ρωσική αγορά και δυστυχώς δεν δείχνει κατανόηση. Η πληρωμή φόρων σε μια χώρα – τρομοκράτη σημαίνει να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα παιδιά και μητέρες. Ελπίζουμε ότι η Nestlé θα αλλάξει γνώμη σύντομα».

Εκπρόσωπος της Nestlé δήλωσε στο Sky News : «Θεωρούμε τις συνομιλίες με τις κυβερνητικές αρχές ιδιωτικές. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να παραδώσουμε τρόφιμα στους Ουκρανούς και να υποστηρίξουμε τους πρόσφυγες σε πολλές χώρες».

H ελβετική Nestle διατηρούσε έξι εργοστάσια στη Ρωσία μέχρι το 2020, συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων παραγωγής γλυκών και ποτών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Το 220 οι πωλήσεις στη Ρωσία άγγιζαν τα 1,7 δισ. δολάρια.

Ποια είναι τα προϊόντα της Nestlé

Η Nestlé είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο, καθώς απασχολεί 265.000 άτομα παγκοσμίως και διαθέτει 481 εργοστάσια σε 87 χώρες και τις πέντε ηπείρους.

Γνωστά προϊόντα της στην Ελλάδα είναι ο στιγμιαίος καφές Nescafe, τα είδη βρεφικής διατροφής “Neslac”, “Nan” κ.ά.,. οι σοκολάτες “Crunch”, “Smarties” “KitKat”, στιγμιαία ροφήματα (Νεσκουίκ), προϊόντα μαγειρικής με την επωνυμία “Maggi”, μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό (“Κορπή”, “Perrier”), παγωτά, προϊόντα για κατοικίδια (όπως τα “Friskies”) κ.ά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ