Κοσμος

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η επικοινωνία μεταξύ Μακρόν, Σολτς, Πούτιν

Zήτησαν κατάπαυση του πυρός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
m-s1.jpg
Εμανουέλ Mακρόν και Όλαφ Σόλτς © Getty Images/Ideal Image

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς είχαν μια νέα τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχαν μια νέα τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία ξεκίνησε γύρω στις 12.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε πριν από τις 14.00 τοπική ώρα, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία, προσθέτοντας πως ο Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία προηγουμένως με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν επικοινωνήσει την Πέμπτη, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη όπου η Γαλλία και η Γερμανία «αξίωσαν από τη Ρωσία να εφαρμόσει μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Από τη συνάντησή τους στις 7 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει συμμετάσχει σε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβανομένης εκείνης της Πέμπτης, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την καταμέτρηση της γαλλικής προεδρίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ