Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανίας: Οι Ρώσοι χτύπησαν το Ντνίπρο και το Λούτσκ

Καμία από τις δύο αυτές πόλεις δεν είχαν γίνει μέχρι στιγμής στόχος επιθέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ukraine-russia-diplomacy-1-960x600.jpg
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Ουκρανία: Οι πόλεις Λούτσκ και Ντνίπρο έγιναν στόχος επιθέσεων για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Εκρήξεις σε γεωγραφικά απομακρυσμένες πόλεις της Ουκρανίας σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με αναφορές που μεταδίδει το BBC.

Συγκεκριμένα, η ουκρανική τηλεόραση και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Λούτσκ στα βορειοδυτικά, της χώρας καθώς και στο Ντνίπρο – πόλη της ενδοχώρας κοντά στον ποταμό Δνείπερο και σημαντικό προπύργιο στην κεντροανατολική Ουκρανία. Καμία από τις δύο αυτές πόλεις δεν είχαν γίνει μέχρι στιγμής στόχος επιθέσεων.  

fnjflr_wyae4gmf.jpg

Το χτύπημα στο Λούτσκ είχε στόχο ένα αεροδρόμιο σύμφωνα με ντόπιους στην περιοχή, αναφέρει το BBC. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η ρωσικό επίθεση έπληξε ένα εργοστάσιο - το μόνο μέρος όπου μπορούν να επισκευαστούν ορισμένοι κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών. Το BBC Ukraine αναφέρει ότι η τοποθεσία ήταν σε λίστα με τα βασικά στρατηγικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία που στοχοποιούνται από τη Ρωσία.

 

Στην πόλη Ντνίπρο, υπάρχουν αναφορές από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης για τρεις εκρήξεις, με τη μία να χτυπά ένα διώροφο εργοστάσιο υποδημάτων. Οι άλλες δύο εκρήξεις έγιναν κοντά σε νηπιαγωγείο και πολυκατοικία, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

 

 

«Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς επίθεση εναντίον δύο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στις πόλεις Λουτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ στην Ουκρανία και τις κατέστησε μη επιχειρησιακές», ανακοίνωσε με φόντο τα παραπάνω, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο δήμαρχος της πόλης Ιβάνο-Φρανκίφσκ επιβεβαιώνει τη ρωσική επίθεση. Σε ανάρτησή του στο Facebook, είπε: «Ο εχθρός χτύπησε το Φρανκίφσκ». 

Προέτρεψε επίσης του πολίτες να μην κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο από τις εκρήξεις. Άαφησε να εννοηθεί ότι ένα σύστημα συναγερμού δεν λειτούργησε και προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών Krykhivtsi, Τσουκαλίβκα, Οπρισίβτσι, Γκοντόροκ να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ