Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 2,2 εκατ. υπολογίζονται οι πρόσφυγες

Αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε περίπου 2,1-2,2 εκατ. υπολογίζονται οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε περίπου 2,1-2,2 εκατ. υπολογίζονται οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε περίπου 2,1-2,2 εκατ. υπολογίζονται οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, σύμφωνα με την UNHCR.

Τα 2,1-2,2 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο Φιλίπο Γκράντι σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε επίσκεψή του στην Στοκχόλμη ότι «τώρα είναι ώρα να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στα σύνορα», παρά να έχουμε συζητήσεις για την κατανομή των προσφύγων ανάμεσα στις χώρες.

Ο Γκράντι πρόσθεσε ότι ιδιαιτέρως η Μολδαβία, η οποία δεν είναι χώρα μέλος της ΕΕ, είναι πολύ ευάλωτη στην τρέχουσα κατάσταση.

Ουκρανία: 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες στη Πολωνία

Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φτάσει στην Πολωνία από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε χθες η πολωνική συνοριοφυλακή.

Συνολικά 141.500 άνθρωποι εισήλθαν στην Πολωνία από την Ουκρανία χθες, Δευτέρα, λιγότεροι από αυτούς που έφτασαν στη χώρα την Κυριακή, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σήμερα στις 08:00 ώρα Ελλάδος 35.300 άνθρωποι είχαν εισέλθει στην Πολωνία, 16% λιγότεροι απ'ό,τι τις πρώτες επτά ώρες της Δευτέρας, επισήμανε επίσης.

Στο μεταξύ στην Ολλανδία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 106 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθηθούν τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν επιφορτιστεί με την συγκέντρωση χρημάτων.

«Ο μετρητής έδειξε 106,2 εκατ. ευρώ στο τέλος αυτής της εθνικής ημέρας δράσης», ανακοίνωσε σύμπραξη 11 οργανώσεων αρωγής μεταξύ των οποίων ο Ερυθρός Σταυρός και η UNICEF Ολλανδίας, διευκρινίζοντας ότι ο ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο γίνονται δωρεές από την 1η Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτός.

«Για εκατομμύρια Ουκρανούς, μεταξύ των οποίων 7,5 εκατομμύρια παιδιά, η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική», υπογραμμίζουν οι οργανώσεις αυτές σε μήνυμά τους που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

«Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μπορούν να τους προσφέρουν έκτακτη βοήθεια ζωτικής σημασίας», όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα, στέγη και ψυχοκοινωνική βοήθεια, διευκρινίζουν.

Στα 106 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται 15 εκατομμύρια που κατέβαλε η ολλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι 11 αυτές οργανώσεις, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την συγκέντρωση χρημάτων σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών από το 1984, ανακοίνωσαν επίσης ότι έχουν διοργανώσει 48 παρόμοιες δράσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ