Κοσμος

Ζελένσκι: Η Ρωσία ισοπέδωσε το αεροδρόμιο στη Βιννίτσια (βίντεο)

Καρέ καρέ ο ρωσικός βομβαρδισμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταστροφές στο αεροδρόμιο της Βιννίτσια στην Ουκρανία μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό
Καταστροφές στο αεροδρόμιο της Βιννίτσια στην Ουκρανία μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό © Facebook/Сергій Моргунов

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία κατέστρεψε το αεροδρόμιο στη Βιννίτσια. Εικόνες καταστροφής και βίντεο με τον βομβαρδισμό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με νέο του μήνυμα στα social media ενημέρωσε ότι το αεροδρόμιο στη Βιννίτσια έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Τουλάχιστον 8 πύραυλοι χτύπησαν το αεροδρόμιο σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Εναντίον της ειρηνικής Βιννίτσια που ποτέ δεν απείλησε τη Ρωσία με κανέναν τρόπο. Μια επίθεση με ρουκέτα, σκληρή και κυνική. Το αεροδρόμιο έχει καταστραφεί εντελώς» τόνισε.

Και πρόσθεσε ο Ζελένσκι: «Συνεχίζουν να καταστρέφουν τις υποδομές μας, τη ζωή που έχουμε φτιάξει, τους γονείς, τους παππούδες μας, πολλές γενιές Ουκρανών». Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε εκ νέου το αίτημα προς τη Δύση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσει η Ρωσία τους βομβαρδισμούς.

«Δημιουργήστε μια ανθρωπιστική ζώνη χωρίς ρουκέτες και χωρίς βόμβες από αέρος. Είμαστε άνθρωποι και είναι ανθρωπιστικό σας καθήκον να μας προστατεύσετε, να προστατεύσετε τους αμάχους και μπορείτε να το κάνετε. Αν δεν το κάνετε, αν τουλάχιστον δεν μας δώσετε αεροπλάνα για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, το μόνο συμπέρασμα παραμένει -θέλετε κι εσείς να μας σκοτώσουν πολύ αργά. Αυτή είναι επίσης ευθύνη των πολιτικών του κόσμου, των δυτικών ηγετών, από σήμερα και για πάντα» ξεκαθάρισε ο Ζελένσκι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καρέ καρέ ο βομβαρδισμός στο αεροδρόμιο Βιννίτσια

Στα social media έχουν αναρτηθεί βίντεο και φωτογραφίες από τη ρωσική επίθεση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο στην Ουκρανία.

Οι ρωσικοί πύραυλοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να προχωρούν σε κατάσβεση των πυρκαγιών μετά τις ισχυρές εκρήξεις.

«Οι διασώστες εργάζονται. Μακάρι να μην υπάρχουν θύματα» ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος Serhiy Morhunov, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες από τις καταστροφές στο αεροδρόμιο στην πόλη Βιννίτσια.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ