Κοσμος

Πυρηνικό εργοστάσιο - Ουκρανία: Τι απάντησε ο Πούτιν στον Μακρόν

Η νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Η στιγμή του βομβαρδισμού στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια
Ουκρανία: Η στιγμή του βομβαρδισμού στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια © YouTube

Ο Πούτιν αρνείται ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια. Η νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 τους Ουκρανούς εξτρεμιστές για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ρώτησε τηλεφωνικά τον Πούτιν για την φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε για την πρόκληση από Ουκρανούς ριζοσπάστες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι φυσιολογικά».

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη.

Ukraine nuclear power plant damaged after Russia attack

Την Τρίτη η συνάντηση Μακρόν με Μπλίνκεν για την Ουκρανία

Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι το βράδυ της Τρίτης, συνεχίζοντας τον συντονισμό της κοινής αντίδρασης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν τις σχετικές αναφορές και διασφαλίζουν ότι αρμόδιοι οργανισμοί θα διερευνήσουν την πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πολύ αξιόπιστες αναφορές για εσκεμμένες επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Κομισιόν για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Να ξεκινήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι απαιτείται μια έρευνα για το αν η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια ουσιαστική και σαφής έρευνα για αυτό το ζήτημα», είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στο CNN.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ