Κοσμος

Oυκρανία: Νέος βομβαρδισμός στο Κίεβο – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Θραύσμα πυραύλου προσγειώθηκε στην αυλή της προεδρικής κατοικίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίεβο: Θραύσμα πυραύλου προσγειώθηκε στην αυλή της προεδρικής κατοικίας
Κίεβο- Ένατη μέρα εισβολής © ΕPA Pool

Τουλάχιστον επτά πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στο Κίεβο έπειτα από νέο βομβαρδισμό, όπως μετέδωσε το Sky News.

H επίθεση έγινε σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι ακούστηκαν μια σειρά από απανωτές εκρήξεις.

Την ίδια ώρα ένα θραύσμα πυραύλου προσγειώθηκε στην αυλή της προεδρικής κατοικίας στο Κίεβο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Νικιφόροβ δημοσίευσε δύο φωτογραφίες που -όπως φαίνεται- δείχνουν το θραύσμα στην αυλή της κατοικίας, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, είπε ότι ο πρόεδρος αντέδρασε λέγοντας απλώς: «Αστόχησε».

 

Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι: Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 25 χλμ έξω από το κέντρο του Κιέβου

Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης του Κιέβου στα βόρεια, ενώ παραμένουν 10 χιλιόμετρα έξω από τα κέντρα των πόλεων του Τσερνιχίβ και του Χάρκοβο στο βορρά, τόνισαν ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. 

Στο Χάρκοβο και στο Τσερνίχιβ, το να είσαι 10 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης «ισοδυναμεί με το να είσαι πραγματικά στα περίχωρα της πόλης», λόγω του τρόπου με τον οποίο η πόλη είναι απλωμένη, είπε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ σημειώνουν ότι ο Ρωσικός στρατός είχε μεγαλύτερη επιτυχία στο νότο. Οι ΗΠΑ δεν αμφισβητούν τις αναφορές ότι η Χερσώνα καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά δεν έχουν τρόπο να επαληθεύσουν ανεξάρτητα αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι Βρετανοί από την πλευρά τους σημειώνουν ότι το ρωσικό κομβόι έχει κάνει μικρή πρόοδο τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ