Κοσμος

Συνέλαβαν στη Ρωσία επιζήσασα από την πολιορκία του Λένινγκραντ

Διαμαρτυρόταν για την εισβολή στην Ουκρανία - Ποια είναι η Ελένα Οσίποβα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ελένα Οσίποβα διαμαρτύρεται στην Αγία Πετρούπολη για την εισβολή στην Ουκρανία
Η Ελένα Οσίποβα διαμαρτύρεται στην Αγία Πετρούπολη © Twitter / NEXTA

Ελένα Οσίποβα: Αστυνομικοί συνέλαβαν στη Ρωσία επιζήσασα από την πολιορκία του Λένινγκραντ που διαμαρτυρόταν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ελένα Οσίποβα, ακτιβίστρια και επιζήσασα από την πολιορκία του Λένινγκραντ, συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρωσία για τη διαμαρτυρία της κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η Ελένα Οσίποβα απομακρύνθηκε από μια ομάδα αστυνομικών στην Αγία Πετρούπολη ενώ διαμαρτυρόταν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι αψηφούν τις απειλές της αστυνομίας και διοργανώνουν διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία. Οι αρχές έχουν χαμηλή ανοχή σε διαδηλώσεις και πορείες και η συμμετοχή σε αυτές μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως πρόστιμα, συλλήψεις και ακόμη και φυλάκιση. 

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter έχει καταγράψει τη στιγμή της σύλληψής της. 

 

 

H 77χρονη Ελένα Οσίποβα καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην αντιπολεμική διαδήλωση για την Ουκρανία και όταν οι αστυνομικές Αρχές να τη συλλάβουν εκείνη δεν αντιστάθηκε. Μαζί της κρατούσε αφίσες κατά των πυρηνικών όπλων.

Ελένα Οσίποβα: Οι αφίσες της που έγιναν viral

Η Ελένα Οσίποβα συμμετείχε σε πολλές διαδηλώσεις στην Πετρούπολη. Το 2015, χρησιμοποίησε τις καλλιτεχνικές της αφίσες για να διαμαρτυρηθεί και γρήγορα έγινε viral. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έστρεψαν την προσοχή τους πάνω της.

Οι διοργανωτές συγκέντρωσαν μια συλλογή από τις καλύτερες πολιτικές αφίσες της Οσίποβα, καθώς και τους πίνακές της, κυρίως πορτρέτα και τοπία, για να εκθέσουν.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος - Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες, εκρήξεις στο Κίεβο (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ