- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΗΠΑ: Ακόμη ένας Αφροαμερικανός νεκρός στη Μινεάπολη, αυτή τη φορά από σφαίρες της αστυνομίας - Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του θύματος.
Ακόμα ένας μαύρος άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στην πόλη και την οικογένεια του θύματος να ζητά απαντήσεις.
Ο 22χρονος Αμίρ Λοκ, σκοτώθηκε όταν ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) της Μινεάπολης εισέβαλε σε διαμέρισμα στη μητρόπολη των βόρειων ΗΠΑ λίγο πριν από τις 07:00 προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Star Tribune.
Το βίντεο της εφόδου, που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ, εικονίζει αστυνομικούς να ανοίγουν την πόρτα του διαμερίσματος χρησιμοποιώντας κλειδί, να μπαίνουν, να ανακοινώνουν την παρουσία τους και κατόπιν να διανύουν λίγα βήματα προς το σαλόνι, όπου άνδρας είναι ξαπλωμένος στον καναπέ, κουκουλωμένος με κουβέρτα. Όταν πήγε να ανασηκωθεί, κρατώντας πιστόλι στο χέρι, αστυνομικός τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές.
Σε ανακοίνωσή τους προχθές Τετάρτη, οι αρχές διαβεβαίωσαν πως «σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλο, οπλισμένο με πιστόλι στραμμένο προς την κατεύθυνσή τους».
Μέσα σε «μια στιγμή», αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και «ο ενήλικος άνδρας τραυματίστηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση, που διευκρινίζει ότι το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο.
Η έφοδος της ομάδας συνδεόταν με υπόθεση στη γειτονική πόλη Σεντ Πολ, στην οποία ωστόσο δεν ήταν αναμεμιγμένος ο Αμίρ Λοκ, σύμφωνα με τη Σταρ Τρίμπιουν, η οποία επικαλέστηκε τρεις ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.
Η εφημερίδα αποκάλυψε ακόμη ότι σύμφωνα με τις ραδιοεπικοινωνίες της αστυνομίας πριν από την επίθεση, η ομάδα των ειδικών δυνάμεων εκτελούσε ένταλμα ερεύνης από τα λεγόμενα «no-knock», που επιτρέπει δηλαδή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να παραβιάζουν πόρτες χωρίς προηγουμένως να ανακοινώσουν την παρουσία τους.
«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για να πάρουμε απαντήσεις για αυτή την υπόθεση, ώσπου η οικογένεια του Αμίρ, που πενθεί, να μπορέσει να γυρίσει σελίδα», τόνισε σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο ο πολύ γνωστός Αμερικανός ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και ανέλαβε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της οικογένειας Λοκ.
Να θυμίσουμε πως στη Μινεάπολη, την 25η Μαΐου 2020, ο Ντέρεκ Σόβιν, πρώην αστυνομικός, είχε σκοτώσει τον Τζορτζ Φλόιντ όταν στηρίχθηκε στον λαιμό με το γόνατό του και συνέχισε να τον πιέζει επί σχεδόν δέκα λεπτά.
Ο δικηγόρος και μέλη της οικογένεια του Αμίρ Λοκ έχουν προγραμματίσει να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10:00 (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.