Κοσμος

Χαριστική βολή για Τζόνσον; Έκανε πάρτι γενεθλίων στο lockdown

Μια εξέλιξη που μπορεί να φέρει το τέλος για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον © EPA Pool
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον © EPA Pool

Στην αποκάλυψη ότι ο Μπόρις Τζόνσον έκανε πάρτι γενεθλίων εν μέσω λοκντάουν στις 19 Ιουνίου 2020, προβαίνει το δίκτυο ITV.

Tην ώρα που το μέλλον του κρέμεται από μια κλωστή λόγω των πάρτι στην Ντάουνιγκ Στριτ εν μέσω lockdown, ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να έκανε ένα ακόμα πάρτι γενεθλίων στις 19 Ιουνίου 2020. 

Στην αποκάλυψη, η οποία δυνητικά μπορεί να φέρει το τέλος του Τζόνσον, προέβη το ITV. To πάρτι φέρεται να διοργάνωσε η σύζυγος του Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς και στο οποίο παρευρέθηκαν πάνω από 30 άτομα έγινε αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από μια επίσκεψη στο Χέρτφορντσάιρ. Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διέψευσε κατηγορηματικά το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου.

Την ίδια ώρα αναμένεται η έκθεση της Σου Γκρέι η οποία  δημοσιευθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη θα περιέχει εξαιρετικά βαρείς ισχυρισμούς και αποκαλύψεις που μπορεί να καταστούν καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph, στο πλαίσιο της ερεύνης της, η ανώτατη κρατική λειτουργός έχει πάρει «κατάθεση» από τον Μπόρις Τζόνσον, συμβούλους του και κρατικούς υπαλλήλους, είχε δε πρόσβαση και στο επίσημο πρωθυπουργικό ημερολόγιο.

Όσον αφορά στη σπουδαιότητα του υλικού που περιλαμβάνεται στην έκθεση Γκρέι, πηγή με γνώση της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Τeleghraph, σχετικά ερωτηθείσα, απάντησε: 

«Ας το πούμε έτσι, αν ο Μπόρις Τζόνσον είναι ακόμη πρωθυπουργός στα τέλη της εβδομάδα, θα εκπλαγώ ιδιαίτερα».

Η Γκρέι, δημόσιος υπάλληλος που είχε μερικούς από τους σημαντικότερους ρόλους στα παρασκήνια στη βρετανική κυβέρνηση, έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση ενός σκανδάλου που συγκλόνισε την κυβέρνηση του Τζόνσον και έχει ήδη κάνει τους βουλευτές του σε ανταρσία. Η έκθεση της Γκρέι θα μπορούσε μέχρι και να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Μια αρχική αποκάλυψη ότι το προσωπικό του Νο. 10 πραγματοποίησε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Δεκέμβριο του 2020 εξαπέλυσε μια σειρά επιζήμιων ισχυρισμών ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του Γουάιτχολ - συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού - έκαναν ή παρευρέθηκαν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία τα τελευταία δύο χρόνια, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι εμποδίστηκαν να επισκεφθούν, ακόμη και να θάψουν, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς η χώρα ήταν σε καθεστώς lockdown.

Το τελευταίο πλήγμα για τον Τζόνσον είναι ένα πάρτι ποτών που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του τον Μάιο του 2020 στο οποίο ζήτησε συγγνώμη για την παρουσία του, ενώ επέμενε ότι νόμιζε ότι ήταν μια εκδήλωση εργασίας. Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πρώην επικεφαλής σύμβουλός του, ισχυρίστηκε τώρα ότι προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι η εκδήλωση δεν πρέπει να συνεχιστεί, κάτι που ο Τζόνσον με τη σειρά του αρνείται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ