1821 Digital Gallery

Γιατί την Τετάρτη μπορεί να προκληθεί αεροπορικό χάος στις ΗΠΑ;

5G: Είναι η Τετάρτη «μέρα της κρίσης» για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες;
American Airlines © Josh Kovacs/Getty Images/Ideal Image
AT&T και Verizon πρόκειται να ενεργοποιήσουν την νέα υπηρεσία C-Band 5G
  • A-
  • A+
0
Οι επικεφαλής μεγάλων αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ προειδοποίησαν για μια επικείμενη «καταστροφική» κρίση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές την Τετάρτη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών και εμπορευματικών μεταφορών δεν θα λάβουν χώρα, εκτός και αν δοθεί άδεια στα πιο κομβικά μας σημεία για πραγματοποίηση πτήσεων», ανέφεραν οι επικεφαλής των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλες εταιρείες, σε μήνυμά τους προς τον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Μεταφορών, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. «Αυτό σημαίνει ότι σε μια ημέρα όπως τη χθεσινή, πάνω από 1.100 πτήσεις και 100.000 επιβάτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ακυρώσεις, αλλαγές πορείας ή καθυστερήσεις».

Πρόκειται για την ημέρα που AT&T και  Verizon -δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ- πρόκειται να  ενεργοποιήσουν την νέα υπηρεσία C-Band 5G. Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) έχει προειδοποιήσει, ότι πιθανές παρεμβολές θα μπορούσαν να επηρεάσουν ευαίσθητα όργανα ενός αεροπλάνου, όπως τα αλτίμετρα, και τα όργανα λειτουργίας χαμηλής ορατότητας.

Πρέπει επειγόντως να ληφθεί δράση, πρόσθεσαν στην επιστολή τους, την οποία υπέγραψαν επίσης οι UPS Airlines, JetBlue Airways and FedEx Express. 

«Για να το πούμε ωμά, οι εμπορικές δραστηριότητες της χώρας θα παγώσουν», σημειώνουν. «Πολλαπλά σύγχρονα συστήματα ασφαλείας στα αεροσκάφη θα θεωρηθούν άχρηστα. Οι κατασκευαστές αεροπλάνων μας ενημέρωσαν ότι μπορεί να καθηλωθούν πολλά περισσότερα αεροπλάνα από ότι υπολογίζουμε» τονίζουν.

Σχετικα
Μητσοτάκης στο Georgetown University: Η στάση της Τουρκίας θα γυρίσει μπούμερανγκ
Μητσοτάκης στο Georgetown University: Η στάση της Τουρκίας θα γυρίσει μπούμερανγκ

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές αεροπλοΐας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει πως σημειώθηκε πρόοδος ως προς το να περιοριστεί ο κίνδυνος κωλυμάτων κατά τη διεκπεραίωση πτήσεων εξαιτίας των υπηρεσιών 5G, τα οποία θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 19 Ιανουαρίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν τώρα «να εφαρμοστεί το 5G παντού στη χώρα εκτός από τα περίπου 2 μίλια (3,2 χλμ.) των διαδρόμων των αεροδρομίων» σε ορισμένα βασικά αεροδρόμια ή όταν οι πύργοι είναι πολύ κοντά στους διαδρόμους «έως ότου η FAA  καθορίσει πώς μπορούν οι πτήσεις να γίνουν με ασφαλεια».

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι όμιλοι AT&T και Verizon Communications κατόρθωσαν στις 3 Ιανουαρίου να έρθουν σε συμβιβασμό με τους αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους. Αυτό σημαίνει ότι συγκατατέθηκαν να καθυστερήσουν την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών στα δίκτυα νέας τεχνολογίας 5ης γενιάς επί δύο εβδομάδες, καθώς και να περιστείλουν την τοποθέτηση πύργων κινητής τηλεφωνίας πλησίον 50 αεροδρομίων για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Σχετικα
Μητσοτάκης για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ
Μητσοτάκης για Ερντογάν: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5