- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι υπάλληλοι της Google που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να τεθούν σε υποχρεωτική άδεια και στη συνέχεια να απολυθούν από την εταιρεία
Επτά μήνες περιθώριο θα δώσει στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της η Google για να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν.
Όπως επισημαίνει το δίκτυο CNBC, η Google εφαρμόζει νέα πολιτική, με βάση την οποία είχε δώσει προθεσμία στους υπαλλήλους της ως τις 3 Δεκεμβρίου για να ανεβάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή να λάβουν έγκριση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση. Η εταιρεία αναφέρει ότι όποιος δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά έως τις 13 Ιανουαρίου θα τεθεί σε διοικητική άδεια μετ' αποδοχών 30 ημερών. Εάν εξακολουθήσουν να μην συμμορφώνονται μετά τις 30 ημέρες, πιθανόν να αντιμετωπίσουν άδεια άνευ αποδοχών έως και έξι μήνες και στη συνέχεια να απολυθούν, σύμφωνα με το CNBC.
Από την πλευρά της εταιρείας, η εκπρόσωπός της, Lora Lee Erickson, μίλησε στο theverge.com και εξήγησε πως αυτή η μορφή «υποχρεωτικού εμβολιασμού» για τους εργαζομένους της, επιβάλλεται με στόχο την ασφάλεια του συνόλου του εργατικού δυναμικού και της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας.
«Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους μας που μπορούν να εμβολιαστούν να το κάνουν, καθώς υποστηρίζουμε σταθερά την πολιτική εμβολιασμού μας» τόνισε η κα Erickson.
Αξίζει να σημειωθεί πως ενδεχομένως υπάρξουν ορισμένες επιλογές για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους, πιθανώς σε θέσεις απομακρυσμένης εργασίας εκτός γραφείου. Η Google, όμως, απαιτεί από τους υπαλλήλους του γραφείου να εμβολιάζονται, λέγοντας ότι τα συχνά τεστ δεν είναι αποδεκτή εναλλακτική λύση. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή να ζητήσουν την εξαίρεση για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους.
Βέβαια, η Google, ως τώρα, δεν έχει καθορίσει πότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, αλλά αναμένει ότι η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της θα ξεκινήσει να κάνει σύντομα το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του από το γραφείο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σήμερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.