Κοσμος

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι ετοιμάζει πραξικόπημα

Φήμες ότι εμπλέκεται ολιγάρχης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA Pool

Για υποκινούμενο πραξικόπημα στην Ουκρανία κατηγορεί ο πρόεδρός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι το Κρεμλίνο ότι ετοιμάζει την ανατροπή του, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει.

«Έχουμε προκλήσεις, όχι μόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία – έχουμε μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις. Έλαβα πληροφορίες για πραξικόπημα στη χώρα στις 1-2 Δεκεμβρίου» είπε ο κ. Ζελένσκι όπως αναφέρει το Reuters και η Washington  Post.
 
«Έχω πληροφορίες ότι πρόκειται για μια οργάνωση που εμπλέκει τον επιχειρηματία Rinat Akhmetov, πιστεύω ότι πρόκειται για μια επιχείρηση. Παρασύρεται στον πόλεμο κατά του κράτους της Ουκρανίας. Νομίζω ότι το ξεκίνησε, νομίζω ότι θα είναι μεγάλο λάθος για αυτόν, γιατί δεν μπορείς να πολεμήσεις ενάντια στον λαό σου, ενάντια στον πρόεδρο που εκλέχθηκε από τον λαό της Ουκρανίας», είπε ο αρχηγός του Ουκρανικού κράτους.
 
Ο Ζελένσκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τονίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα. 

 

«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο των συνόρων μας και είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κλιμάκωση», είπε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας ότι ο προσωπάρχης του, Αντρίι Γιέρμακ, θα έρθει σύντομα σε επαφή με εκπροσώπους της Ρωσίας σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ προέτρεψε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ να στείλει πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και να ενισχύσει τις αναγνωριστικές πτήσεις κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας. «Η διασφάλιση της συνεχούς παρουσίας θαλάσσιων πολεμικών πλοίων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα θα ήταν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα», δήλωσε ο Σμιχάλ σε συνέντευξή του στο POLITICO.
 
Να τονίσουμε ότι τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου η Ρωσία είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς που υπήρχαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία. Η Μόσχα, πάντως, είχε δηλώσει ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι το Κίεβο προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες όπλων και ενισχύει τις δικές της δυνάμεις.
 

Μόσχα και το Κίεβο έχουν ανταλλάξει κατηγορίες για την αύξηση της έντασης τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή κοντά στα μεταξύ τους σύνορα, δημιουργώντας φόβους ότι μια μακροχρόνια σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεσπάσει σε νέο ανοιχτό πόλεμο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ