- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Επίθεση χάκερς σε email της υπηρεσίας του FBI
Προειδοποιήση για απειλή στο κυβερνοσύστημα
Χάκερ παρενέβησαν στο σύστημα εξωτερικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).
Χάκερς παρενέβησαν στο σύστημα εξωτερικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προειδοποιώντας για μια πιθανή κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται τον οργανισμό εντοπισμού απειλών Spamhaus Project.
Το FBI είναι ενήμερο για τα ψευδή email που προέρχονται από λογαριασμό του FBI, ανέφερε η υπηρεσία. «Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη κατάσταση και δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες αυτή τη στιγμή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το FBI.
Το FBI έχει πολλαπλά συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτό που φαίνεται να έχει χακαριστεί το Σάββατο είναι ένα δημόσιο που μπορούν να χρησιμοποιoύν οι πράκτορες και οι υπάλληλοι για να στείλουν email στο κοινό, σύμφωνα με τον Οστιν Μπέργκλας, επικεφαλής επαγγελματικών υπηρεσιών στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας BlueVoyant.
«Αυτό δεν είναι το απόρρητο σύστημα που παραβιάστηκε», είπε ο Μπέργκλας, ο οποίος είναι επίσης πρώην βοηθός ειδικού πράκτορα, υπεύθυνος για το γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη για τον κυβερνοχώρο.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη και ακολούθησε νέος γύρος στις 2 τα ξημερώματα και τα ανεπιθύμητα μηνύματα εκτιμάται ότι έφθασαν τελικά σε τουλάχιστον 100.000 mailboxes.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήρθαν με το εξής θέμα: «Επείγον: παράγοντας απειλής στα συστήματα». Το μήνυμα υπογράφηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και προειδοποίησε τους παραλήπτες ότι ο υπεύθυνος της απειλής φαινόταν να είναι ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Βίνι Τρόια, ο οποίος πέρυσι διεξήγαγε έρευνα για την ομάδα χάκερ The Dark Overlord.
Δεν υπήρχε πάντως κακόβουλο λογισμικό συνδεδεμένο στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Spamhaus, ο οποίος θεωρεί ότι οι χάκερ ενδεχομένως να προσπάθησαν να σπιλώσουν τον Τρόια ή να οργάνωσαν απλώς μια ενοχλητική επίθεση για να πλημμυρίσουν το FBI με κλήσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Η εκστρατεία του θυμίζει Τραμπ
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μητέρα της δημοσιογράφου σε μία εξαιρετικά φορτισμένη αναφορά στην πρόωρα χαμένη δημοσιογράφο
Ποιος είναι ο όρος που θέτει η Τεχεράνη
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.