Κοσμος

Κρίση καυσίμων στη Μ. Βρετανία: «Οι ελλείψεις μετριάζονται»

Τι λένε οι πετρελαϊκές εταιρείες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίση καυσίμων στη Μ. Βρετανία
Κρίση καυσίμων στη Μ. Βρετανία © EPA/NEIL HALL

Βρετανία: Πετρελαϊκές εταιρείες λένε πως οι ελλείψεις στα πρατήρια καυσίμων μετριάζονται.

Οι προμηθευτές καυσίμων είπαν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, πως βλέπουν ενδείξεις ότι η έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια της Μεγάλης Βρετανίας αμβλύνεται και αναμένουν τις επόμενες ημέρες η ζήτηση να επιστρέψει στα κανονικά της επίπεδα.

«Ενώ υπήρχε πάντα αφθονία καυσίμων στα διυλιστήριά μας και τους τερματικούς σταθμούς, τώρα βλέπουμε, επίσης, ενδείξεις ότι η κατάσταση στα πρατήρια άρχισε να βελτιώνεται», επισημαίνεται σε μια κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν πετρελαϊκές βιομηχανίες, όπως η BP, η Shell και η Esso της ExxonMobil.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες και ενθαρρύνουμε τους πάντες να γεμίζουν (το ντεπόζιτο των αυτοκινήτων τους), όπως θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες, προκειμένου να βοηθήσουν η κίνηση στα πρατήρια να επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα».

Βρετανία: Οδηγοί «στοκάρουν» βενζίνη σε πλαστικά μπουκάλια

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να μη γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με βενζίνη. Τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία έχουν οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς πανικόβλητοι οδηγοί έσπευσαν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Η κατάσταση στη Βρετανία με τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να έχει σε ετοιμότητα τον στρατό για τη μεταφορά καυσίμων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ