- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πληροφορίες για τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν
Στη σκιά της επικείμενης αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ
Στη σκιά της επικείμενης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχουν τηλεφωνική συνομιλία
O Toύρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δεχθεί σήμερα τηλεφώνημα από τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, μεταφέροντας πληροφορίες που διακινούνται σε τουρκικά ΜΜΕ, το τηλεφώνημα, μεταξύ άλλων, αναμένεται να επικεντρωθεί στην επικείμενη επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, μία κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία. Μάλιστα όπως ειπώθηκε, οι προετοιμασίες των διπλωματών των δύο πλευρών είναι έντονες.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι η αμερικανική προεδρία θα έχει «περισσότερα να πει» για το ζήτημα αυτό το Σάββατο. Απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία» σε ανακοίνωση που θα δημοσιοποιήσει την 24η Απριλίου, όταν οργανώνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο στη μνήμη των θυμάτων, σύμφωνα με δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επισημαίνοντας όμως πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ακόμη.
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ευρεία σύσκεψη του Τούρκου προέδρου με στενούς του συνεργάτες, με μοναδικό θέμα την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κίνηση αυτή θα γίνει με κάθε επισημότητα το Σάββατο 24 Απριλίου, που σε όλον τον κόσμο θα τιμηθεί η θλιβερή επέτειος.
«Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε την αλήθεια ενάντια στο λεγόμενο ψέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και εκείνους που υποστηρίζουν αυτή τη συκοφαντία με πολιτικούς υπολογισμούς», σχολίασε ο Ερντογάν που -ακολουθώντας την πάγια τουρκική θέση- δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα του 1915-1923 ως οργανωμένη γενοκτονία των Αρμενίων.
Η Τουρκία αποδέχεται πως πολλοί Αρμένιοι που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Οθωμανικές δυνάμεις την περίοδο εκείνη, ωστόσο αμφισβητεί τις εκτιμήσεις ιστορικών για τον αριθμό των θυμάτων, ενώ διατείνεται πως δεν επρόκειτο για συστηματική, ενορχηστρωμένη εξολόθρευση του πληθυσμού εξαιτίας της εθνικής του ταυτότητας που θα συνιστούσε γενοκτονία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.