- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φον ντερ Λάιεν: Ζητώ ειλικρίνεια στις εξαγωγές εμβολίων
Εξέφρασε την αισιοδοξία της για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρώπης
Αμοιβαιότητα και ειλικρίνεια στις εξαγωγές εμβολίων ζήτησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Μεγαλύτερη ειλικρίνεια και αμοιβαιότητα στις εξαγωγές των εμβολίων του κορωνοϊού ζήτησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», αναφερόμενη στη διαμάχη Βρετανίας και ΗΠΑ για το ζήτημα αυτό.
«Ζητώ μεγαλύτερη ειλικρίνεια καθώς η Ευρώπη είναι μεταξύ των περιοχών που εξάγουν τα περισσότερα (εμβόλια κατά της covid-19) παγκοσμίως, όμως χρειάζεται και αμοιβαιότητα», τόνισε η φον ντερ Λάιεν. Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι σε επαφή με τη Βρετανία σχετικά με τις εξαγωγές εμβολίων, όμως αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις της με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι το θέμα της αμοιβαιότητας και του μηχανισμού που χρειάζεται θα συζητηθεί με τις χώρες της ΕΕ την Πέμπτη.
Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε άλλωστε “εξαιρετικά αισιόδοξη” ότι ο στόχος της Ευρώπης να εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της κατά της covid-19 ως το τέλος του καλοκαιριού θα επιτευχθεί, παρά το γεγονός ότι κάποιες χώρες ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.
Η ίδια πρόσθεσε ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέταση και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την ικανότητα παραγωγής του, ένα στοιχείο που απαιτείται προκειμένου να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.