- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φον ντερ Λάιεν: Ζητώ ειλικρίνεια στις εξαγωγές εμβολίων
Εξέφρασε την αισιοδοξία της για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρώπης
Αμοιβαιότητα και ειλικρίνεια στις εξαγωγές εμβολίων ζήτησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Μεγαλύτερη ειλικρίνεια και αμοιβαιότητα στις εξαγωγές των εμβολίων του κορωνοϊού ζήτησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», αναφερόμενη στη διαμάχη Βρετανίας και ΗΠΑ για το ζήτημα αυτό.
«Ζητώ μεγαλύτερη ειλικρίνεια καθώς η Ευρώπη είναι μεταξύ των περιοχών που εξάγουν τα περισσότερα (εμβόλια κατά της covid-19) παγκοσμίως, όμως χρειάζεται και αμοιβαιότητα», τόνισε η φον ντερ Λάιεν. Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι σε επαφή με τη Βρετανία σχετικά με τις εξαγωγές εμβολίων, όμως αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις της με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι το θέμα της αμοιβαιότητας και του μηχανισμού που χρειάζεται θα συζητηθεί με τις χώρες της ΕΕ την Πέμπτη.
Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε άλλωστε “εξαιρετικά αισιόδοξη” ότι ο στόχος της Ευρώπης να εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της κατά της covid-19 ως το τέλος του καλοκαιριού θα επιτευχθεί, παρά το γεγονός ότι κάποιες χώρες ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.
Η ίδια πρόσθεσε ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εξέταση και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την ικανότητα παραγωγής του, ένα στοιχείο που απαιτείται προκειμένου να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.