- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κύπρος: Υπογραφές για την απόσυρση του τραγουδιού «El Diablo»
Απειλές και «βροχή» τηλεφωνημάτων στο ΡΙΚ
El Diablo: Αντιδράσεις για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision - Συλλέγονται υπογραφές για την απόσυρσή του.
Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Κύπρο μετά την παρουσίαση του «El Diablo», του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision.
Χαρακτηρίζοντας τους στίχους του τραγουδιού «σκανδαλώδεις για τους χριστιανούς» Ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλούνται «Κύπριοι Χριστιανοί» άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για απόσυρση του τραγουδιού, χαρακτηρίζοντάς τους στίχους του «σκανδαλώδεις για τους χριστιανούς». Σύμφωνα με την DW, το τηλεφωνικό κέντρο του ΡΙΚ είχε κατακλειστεί από τηλεφωνήματα ατόμων που ζητούν την απόσυρση του τραγουδιού, ενώ καταγράφηκαν και απειλές για κάψιμο του σταθμού, αν δεν αποφασιστεί η απόσυρση του τραγουδιού.
Το ΡΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του τραγουδιού, οι οποίο όπως σημειώνεται δεν έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΡΙΚ το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμιο σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ' έναν αλήτη, τον οποίο αποκαλεί El diablo». Οι εξηγήσεις πάντως δεν έπεισαν τον Σύνδεσμο Θεολόγων καθηγητών- ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος εκφράζει τον «αποτροπιασμό του» για τους στίχους του τραγουδιού αφού θεωρεί ότι «εξυμνεί τον Σατανά».
Την ίδια ώρα, στην Κύπρο έρχονται στο φως νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από ιερωμένο. Σύμφωνα με τον «Πολίτη της Κύπρου», 27χρονος άνδρας κατήγγειλε στην αστυνομία την συστηματική του παρενόχληση από Κύπριο μοναχό, από την ηλικία των 12 ετών και για 10 συνεχόμενα χρόνια. Ο άνδρας υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις λάμβαναν χώρα κατά την διάρκεια της εξομολόγησης, όταν ο μοναχός ζητούσε επίμονα να μάθει λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές σκέψεις του εξομολογούμενου.
Με πληροφορίες από DW
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.