- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάπας για Μιανμάρ: Απελευθερώστε τους πολιτικούς κρατούμενους
«Ελπίζω πως θα απελευθερωθούν γρήγορα ως ενθαρρυντική ένδειξη»
Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο πάπας Φραγκίσκος καλεί τον στρατό να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους.
O πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον στρατό της Μιανμάρ να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να επανέλθουν στην πορεία προς τη δημοκρατία που «διακόπηκε απότομα».
Στην ετήσια ομιλία του προς διπλωμάτες από περισσότερες από 180 χώρες, ο Φραγκίσκος μίλησε για τη «στοργή και την εγγύτητα» που αισθάνεται προς τον λαό της Μιανμάρ, την οποία επισκέφθηκε το 2017. «Η πορεία προς τη δημοκρατία που είχε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια διακόπηκε απότομα από το πραξικόπημα της περασμένης εβδομάδας», είπε ο πάπας και προσέθεσε: «Αυτό οδήγησε στη φυλάκιση διαφόρων πολιτικών ηγετών, οι οποίοι ελπίζω πως θα απελευθερωθούν γρήγορα ως ενθαρρυντική ένδειξη για έναν ειλικρινή διάλογο με σκοπό το καλό της χώρας».
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
Σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις, συγκεντρώθηκαν στη Ρανγκούν. Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, με πολλούς κατοίκους να κατεβαίνουν στους δρόμους με τα δίτροχά τους υπό τη συγχορδία των κλάξον, όπως στην Τανγκού, περίπου 300 χλμ. βόρεια της Ρανγκούν. Στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου, οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση αντλιών νερού εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πηγή αυτή, ενώ εικόνες που μεταδόθηκαν από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν δύο διαδηλωτές να βρίσκονται καταγής αφού τέθηκαν στο στόχαστρο των αντλιών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η αστυνομία στην πρωτεύουσα κάλεσε τους διαδηλωτές να διαλυθούν αλλιώς θα το κάνει με τη χρήση βίας. Χθες, Κυριακή, οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς να σημειωθούν σημαντικά επεισόδια. Δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι σταμάτησαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.