- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φον ντερ Λάιεν: «H AstraZeneca θα μας παραδώσει 40 εκατ. δόσεις»
Από το εμβόλιο της για τον κορωνοϊό μέχρι τον Μάρτιο - Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τη φαρμακοβιομηχανία
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η AstraZeneca θα παραδώσει στην ΕΕ 40.000.000 δόσεις από το εμβόλιό της μέχρι τον Μάρτιο.
Συνολικά 40.000.000 δόσεις από το εμβόλιό της αναμένεται να παραδώσει στην ΕΕ η AstraZeneca το πρώτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Αρχικά, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε παραδόσεις μειωμένες κατά 60% από τα 80.000.000 που αναμένονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και πίεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να διασφαλίσει τις δόσεις τις οποίες έχει προαγοράσει.
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε: «Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη».
Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα είχε νωρίτερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με τους διευθύνοντες συμβούλους των φαρμακευτικών εταιρειών με τις οποίες η Επιτροπή έχει υπογράψει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων κατά του κορωνοϊού (BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Curevac και Sanofi).
Στις συνομιλίες συμμετείχαν τόσο η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, όσο και η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων Έμερ Κουκ.
Τηλεδιάσκεψη Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Curevac και Sanofi για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως «στόχος ήταν να ξεκινήσει το έργο σχετικά με την ευρωπαϊκή ετοιμότητα βιοάμυνας».
Και προσθέτει: «Η Επιτροπή θα συγκροτήσει μια Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης για την Υγεία (HERA), η οποία θα παρέχει μια πιο δομημένη προσέγγιση για την ετοιμότητα για πανδημία. Το HERA θα βοηθήσει στην πρόβλεψη απειλών και στην απάντηση σε αυτές τις απειλές».
Στο ίδιο κείμενο επισημαίνει: «Η φαρμακοβιομηχανία θα είναι ένας σημαντικός εταίρος. Η συνεργασία με τη φαρμακοβιομηχανία θα επικεντρωθεί τόσο στη βελτίωση της ευρωπαϊκής ετοιμότητας για την πανδημία μεσοπρόθεσμα όσο και στη συμβολή στην αντιμετώπιση πιο άμεσων προκλήσεων που συνδέονται με τον κορονοϊό.
» Κατά την προετοιμασία του HERA, ξεκινά ήδη μια πιλοτική απάντηση σχετικά με την ευρωπαϊκή ετοιμότητα βιο-άμυνας. Ο στόχος είναι η χρηματοδότηση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης εμβολίων και η αύξηση της παραγωγής βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, καθώς και η στόχευση των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Η πανδημία έδειξε ότι οι παραγωγικές ικανότητες αποτελούν περιοριστικό παράγοντα. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις. Επιπλέον, η εμφάνιση ανησυχητικών μεταλλάξεων αυξάνει την απειλή της μειωμένης αποτελεσματικότητας των πρόσφατα εγκεκριμένων εμβολίων. Είναι σημαντικό να υπάρχει προετοιμασία για την εμφάνιση τέτοιων μεταλλάξεων».
Η ανακοίνωση της Κομισιόν καταλήγει πως «στην συζήτηση διερευνήθηκαν οι απαιτήσεις για πολύ ταχεία ανάπτυξη, κατασκευή και έγκριση των εμβολίων για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην ΕΕ. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, με πολλές πρακτικές προτάσεις. Περαιτέρω συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν με τη φαρμακοβιομηχανία και άλλους σχετικούς τομείς τις επόμενες εβδομάδες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ιστορική διαδρομή από το Σύνταγμα του 1960 έως τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων
Η οργή των φοιτητών ξεχείλισε μετά τη μαζική νοθεία στις εξετάσεις εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές τον Μάιο
Χωρίς τέλος τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Η κατάργηση της απαλλαγής de minimis στις ΗΠΑ βύθισε τις πωλήσεις
Οι εικόνες από δορυφόρους
Αυστηροποιούνται οι όροι πρόσβασης στα κοινωνικά επιδόματα
Τι συνέβη μέσα στο τρένο;
Η δικαιοσύνη και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τον 21ο αιώνα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι Αρχές απάντησαν με χρήση πλαστικών σφαιρών – Επτά τραυματίες
Μεγάλη μείωση των εφηβικών κυήσεων από το 1990
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο
Οι φλόγες απέχουν περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μπορντό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.