- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδονησία: Πληροφορίες ότι συνετρίβη αεροσκάφος της Sriwijaya Air
Βρέθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua
Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Πληροφορίες ότι συνετρίβη στη θάλασσα το αεροσκάφος της Sriwijaya Air με 62 επιβάτες - Ανάμεσά τους και παιδιά.
Το πρακτορείο Xinhua μεταδίδει ότι το αεροσκάφος Β737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα.
Ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, ο διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.
Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα.
Ο Άγκους Χαριόνο, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας διασώσεων, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια στη θάλασσα, στα βόρεια της Τζακάρτα, όμως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι προέρχονται από το αεροπλάνο.
Ο Σουρατσμάν, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Kompas TV ότι ψαράδες βρήκαν κάτι που μοιάζει με συντρίμμια. Άλλα κανάλια έδειξαν και εικόνες από τα αντικείμενα στη θάλασσα. «Βρήκαμε μερικά καλώδια, ένα τζιν παντελόνι και μεταλλικά κομμάτια στο νερό», ανέφερε άλλος αξιωματούχος, των υπηρεσιών ασφαλείας, στον ιστότοπο CNNIndonesia.com.
Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και περιμένουν, κλαίγοντας, να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ήταν ηλικίας 27 ετών. Στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι. Το αεροπλάνο που χάθηκε σήμερα είναι κατά πολύ παλαιότερο μοντέλο.
Η εταιρεία Sriwijaya Air ιδρύθηκε το 2003, εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία και μέχρι τώρα δεν είχε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στο ενεργητικό της. Μόνο το 2008 ένας αγρότης σκοτώθηκε όταν ένα Boeing 737-200 ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημά του.
Η υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.