- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φόβοι ότι το εμβόλιο δεν θα πιάσει στη Ν. Αφρική, λόγω μετάλλαξης
Η μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι διαφορετική από αυτή της Βρετανίας και ανησυχεί τους ειδικούς
Ο βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock ανησυχεί για την μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική - Εκφράζονται φόβοι ότι το εμβόλιο δεν θα λειτουργήσει
Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα βέβαιοι ότι τα εμβόλια COVID-19 θα λειτουργήσουν σε μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο πολιτικός συντάκτης του ITV τη Δευτέρα, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης.
Ο βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τη νέα παραλλαγή, ωστόσο το θέμα δεν σχολιάστηκε περαιτέρω επίσημα.
«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος για την έντονη ανησυχία του Matt Hancock για την παραλλαγή Covid-19 της Νότιας Αφρικής είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι αυτών όσο και στην μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο πολιτικός συντάκτης του ITV, Robert Peston.
Τόσο η Βρετανία όσο και η Νότια Αφρική ανακάλυψαν νέες παραλλαγές στον κορωνοϊό τους τελευταίους μήνες, οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση των αριθμών των μολύνσεων.
Οι επιστήμονες λένε ότι η νέα παραλλαγή του ιού της Νότιας Αφρικής είναι διαφορετική από άλλες, επειδή έχει πολλαπλές μεταλλάξεις στη σημαντική πρωτεΐνη «spike» που χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.
Έχει επίσης συσχετιστεί με υψηλότερο ιικό φορτίο, που σημαίνει υψηλότερη συγκέντρωση σωματιδίων ιού στα σώματα των ασθενών, συμβάλλοντας ενδεχομένως σε υψηλότερα επίπεδα μετάδοσης.
Ο John Bell, καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος βρίσκεται στην ειδική ομάδα της κυβέρνησης για τα εμβόλια, δήλωσε την Κυριακή ότι πίστευε ότι τα εμβόλια θα λειτουργούσαν στη βρετανική παραλλαγή, αλλά είπε ότι υπήρχε ένα «μεγάλο ερωτηματικό» για το αν θα λειτουργούσε στο Νότο Αφρικανική παραλλαγή.
Όπως είπε στο Times Radio, εάν το εμβόλιο δεν λειτουργήσει στη νοτιοαφρικανική παραλλαγή, θα πρέπει να γίνει προσαρμογή και μπορεί να χρειαστεί ένας μήνας ή έξι εβδομάδες για να γίνει αυτή η προσαρμογή.
ΠΗΓΗ: Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.