- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μέρκελ: Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου
«Η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει την ιστορική κρίση της πανδημίας»
Τι είπε για την πανδημία του κορωνοϊού και το εμβόλιο η Άνγκελ Μέρκελ στο μήνυμα της προς τους Γερμανούς για τη νέα χρονιά
«Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου», δήλωσε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την «ιστορική κρίση» της πανδημίας.
Στο τηλεοπτικό διάγγελμά της προς τους πολίτες ενόψει νέου έτους, η Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς να κρύψει τα συναισθήματά της παραδέχθηκε ότι το 2020 ήταν μακράν το δυσκολότερο από τα 15 χρόνια που ασκεί την εξουσία, εξαιτίας της «ιστορικής κρίσης» που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Προειδοποίησε πως η χώρα έχει ακόμα μπροστά της «μεγάλες δυσκολίες». Ωστόσο συμπλήρωσε πως η έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού των πολιτών κάνει το 2021 χρονιά «ελπίδας», σημειώνοντας πως η ίδια θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό όταν θα είναι «η σειρά της». «Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι προσωπικό: σε εννιά μήνες, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές· και δεν θα είμαι υποψήφια. Απόψε λοιπόν είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία φορά που σας απευθύνω διάγγελμα για τη νέα χρονιά», είπε η 66χρονη πολιτικός.
«Μόνο να φανταστώ μπορώ πόση πικρία πρέπει να αισθάνονται εκείνοι που πενθούν αγαπημένους τους οι οποίοι χάθηκαν εξαιτίας του νέου κορονοϊού, ή εκείνοι που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν την ασθένεια και τις επιπλοκές της, όταν κάποιοι (...) αμφισβητούν πως υπάρχει ο ιός», συνέχισε. «Οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι μόνο λαθεμένες και επικίνδυνες, είναι επίσης κυνικές και απάνθρωπες απέναντί τους», πρόσθεσε. Η Γερμανίδα Καγκελάριος ευχαρίστησε επίσης τη μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών διότι τηρεί τις συστάσεις, ειδικά να περιορίσει τις κοινωνικές επαφές. «Θα εμβολιαστώ κι εγώ, όταν έρθει η σειρά μου», διευκρίνισε ακόμη. Η Άνγκελα Μέρκελ απευθύνθηκε στους Γερμανούς την ημέρα που ανακοινώθηκε ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αφού ξεπέρασαν, για πρώτη φορά, τους χίλιους σε 24 ώρες. Αυτό πάντως οφειλόταν εν μέρει στο ότι οι αρχές των κρατιδίων καθυστέρησαν, λόγω εορτών, να στείλουν δεδομένα στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.