Visual Browsing

Κορωνοϊός - Μ. Βρετανία: Οι χώρες που απαγόρευσαν τις πτήσεις

Αεροδρόμιο
Αεροδρόμιο © Artur Tumasjan/Unsplash
Η απόφαση της Ελλάδας
  • A-
  • A+
0
Μετάλλαξη κορωνοϊού: Δεκάδες χώρες κλείνουν τα αεροδρόμιά τους για όλους τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αποκομμένο από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μετά τη διακοπή των ταξιδιωτικών συνδέσεων από πολλές χώρες, εξαιτίας των φόβων για νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα, γεγονός που δημιουργεί χάος για οικογένειες και εταιρείες λίγες μόνον ημέρες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η λίστα των χωρών που επιβάλλουν απαγορεύσεις στις συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο ​μακραίνει συνεχώς και οι περιορισμοί επεκτείνονται σε ορισμένες περιπτώσεις και σε άλλες χώρες που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία του στελέχους για το οποίο κάνει λόγο η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Οι χώρες που απαγόρευσαν τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βόρεια Μακεδονία, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Λετονία, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Δανία, η Τσεχία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο η Βουλγαρία, η Αργεντινή, η Χιλή, ο Παναμάς, η Κολομβία, το Ιράν, το Κουβέιτ, το Ομάν, η Ινδία, αναστέλλουν τις απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο - ενώ άλλες χώρες παίρνουν και πιο αυστηρά μέτρα. 

 Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και απαγόρευσε την είσοδο σε οποιονδήποτε ταξιδιώτη από τη Μ. Βρετανία. Το ίδιο προτίθενται να κάνουν και Ισπανία και Πορτογαλία.

Σχετικα
United Airlines: Ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ουάσινγκτον - Αθήνα
United Airlines: Ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ουάσινγκτον - Αθήνα

Η  Ελβετία και Ισραήλ διέκοψαν τις πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία και Νότια Αφρική. Η Ιορδανία εκτός από τις απευθείας πτήσεις από το ΗΒ ανέστειλε και τις transit -  το ίδιο και το Πακιστάν. Το Περού απαγόρευσε τις πτήσεις από όλη την Ευρώπη. Η Τυνησία απαγόρευσε τις πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νότια Αφρική. Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις από ΗΒ, Νότια Αφρική, Ολλανδία και Δανία.

Το Σαλβαδόρ απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του οποιουδήποτε έχει διαμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Νότια Αφρική τον τελευταίο μήνα. Το Χονγκ Κονγκ αποφάσισε την διακοπή των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και όποιος φθάνει στην πρώην βρετανική αποικία και έχει διαμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τις τελευταίες 14 ημέρες μπαίνει σε πιο μακροχρόνια καραντίνα από την προβλεπόμενη μέχρι σήμερα.

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε όλες τις διεθνείς πτήσεις και έκλεισε τα χερσαία συνοριακά περάσματα και λιμάνια για τουλάχιστον μία εβδομάδα, με πιθανότητα παράτασης για ακόνη μία εβδομάδα των μέτρων.

Σχετικα
ΥΠΑ: Ποιοι εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς επταήμερη καραντίνα
ΥΠΑ: Ποιοι εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς επταήμερη καραντίνα

Ολοι οι επιβάτες που έχουν φθάσει στην Σαουδική Αραβία από τις 8 Δεκεμβρίου από την Ευρώπη και κάθε άλλη περιοχή του κόσμου όπου έχει εντοπισθεί το νέο στέλεχος θα πρέπει να απομονώνονται για δύο εβδομάδες.

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα αποφάσισε να αυξήσει από επτά σε δέκα τις ημέρες υποχρεωτικής παραμονής σε καραντίνα για ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τη νέα αεροπορική οδηγία (notam) της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5