- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο σεισμός στην Ισλανδία διέκοψε live συνέντευξη της πρωθυπουργού
Η ψύχραιμη αντίδραση της Κατρίν Γιακομπσντότιρ που συζητήθηκε
Ο σεισμός στην Ισλανδία βρήκε την Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργό της χώρας, την ώρα που έδινε live συνέντευξη στην Washington Post - Δείτε πώς αντέδρασε.
Η Κατρίν Γιακομπσντότιρ, πρωθυπουργός της Ισλανδίας, διατήρησε την ψυχραιμία της, όταν ο ισχυρός σεισμός διέκοψε τη live συνέντευξή της με Αμερικανό δημοσιογράφο.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Ισλανδία είχε μέγεθος 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Hafnarfjordur, κοντά στην πρωτεύουσα, Ρέικιαβικ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας. Δίχως να χάσει τον αυτοέλεγχό της, η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ εξήγησε ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη χώρα της, όπου υπάρχουν πολλά ηφαίστεια. «Έτσι είναι η Ισλανδία» ξεκαθάρισε, με την ψύχραιμη αντίδρασή της να γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της νησιωτικής χώρας.
Τη στιγμή που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η Κατρίν Γιακομπσντότιρ συζητούσε για τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού στον τουρισμό της Ισλανδίας με δημοσιογράφο της Washington Post. Το σπίτι άρχισε να τρέμει, με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας να λέει: «Ω, Θεέ μου, γίνεται σεισμός. Με συγχωρείτε, γίνεται σεισμός αυτήν ακριβώς τη στιγμή».
«Λοιπόν, αυτή είναι η Ισλανδία» ενημέρωσε τον συνομιλητή της, συνεχίζοντας την κουβέντα από εκεί που την άφησε πριν «χτυπήσει» ο Εγκέλαδος, αφού πρόσθεσε: «Είμαι πολύ καλά, το σπίτι είναι γερό, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η αντίδραση ενός βουλευτή στο Κοινοβούλιο της χώρας, όταν «χτύπησε» ο σεισμός. Με το κτίριο του Κοινοβουλίου να τρέμει, ο βουλευτής που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο βήμα, επιχείρησε να εγκαταλείψει άρον άρον την αίθουσα. Η συνεδρίαση στη Βουλή της Ισλανδίας μετά τον ισχυρό σεισμό, διεκόπη για 15 λεπτά.
Η 44χρονη Κατρίν Γιακομπσντότιρ είναι πρωθυπουργός στην Ισλανδία από το 2017.
Δείτε το βίντεο με τη στιγμή του σεισμού στην Ισλανδία που... διακόπτει τη live συνέντευξη της πρωθυπουργού:
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι για ουκρανική επίθεση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
Φρικτά βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
Όταν η τηλεργασία μετατρέπει τις καφετέριες σε προσωρινά γραφεία
Μου πληρώνετε τους λογαριασμούς μου και σας ευχαριστώ πολύ
Στόχος η αντιμετώπιση του αυξανόμενου ποσοστού παχυσαρκίας
Η κόντρα στο παρασκήνιο με τη Σαουδική Αραβία
Αρνείται χρηματοδότηση της εκστρατείας του από τη Λιβύη, o πρώην πρόεδρος της Γαλλίας
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί για μακρά περίοδο αναταράξεων και παρουσιάζει τρεις άξονες δράσης
Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός
Για ποια «κοινή» εφεύρεση πρόκειται και ποιος είναι ο εφευρέτης
Η εικόνα του προέδρου και η υπογραφή του σε χρυσό χρώμα θα εμφανίζονται στο εσωτερικό εξώφυλλο
Ο άνθρωπος πίσω από την ψηφιακή στρατηγική του Τραμπ εξηγεί πώς τα social media και τα podcasts αναδιαμορφώνουν την πολιτική επικοινωνία
H γαλλόφωνη Coco έχει συνδεθεί με εγκλήματα, όπως σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βιασμό και δολοφονία
Ο βρετανός μονάρχης αποστόμωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Καμιά ανοχή από το υπουργείο δικαιοσύνης για απειλές κατά του προέδρου
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.