- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συγκρούσεις παρά την εκεχειρία
Η ανθρωπιστική εκεχειρία συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα της Ρωσίας
Κατά παράβαση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο, συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Συγκρούσεις μαίνονταν σήμερα μεταξύ των αυτονομιστικών δυνάμεων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, κατά παράβαση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο και συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα της Ρωσίας.
Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι οι θέσεις του στρατού του έγιναν στόχος βομβαρδισμών στη διάρκεια της νύκτας. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν αλλά διοικείται από Αρμένιους, απάντησε ότι οι δυνάμεις του απώθησαν τις επιθέσεις του αζέρικου στρατού.
Η εκεχειρία επλήγη ήδη από χθες όταν το Μπακού ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ενός αρμένικου τάγματος, έπειτα από μια επίθεση της Αρμενίας με ρουκέτες εναντίον πολιτικού κτιρίου.
Η Αρμενία διέψευσε και τους δύο ισχυρισμούς του Αζερμπαϊτζάν.
Η ανθρωπιστική εκεχειρία, που τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο, συμφωνήθηκε στη διάρκεια συνομιλιών που διεξήχθησαν στη Μόσχα, προκειμένου οι αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν να ανταλλάξουν κρατούμενους και νεκρούς.
Οι συνομιλίες αυτές ήταν η πρώτη διπλωματική επαφή των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών μετά το ξέσπασμα του τελευταίου γύρου των εχθροπραξιών στον θύλακα, στις 27 Σεπτεμβρίου. Περίπου 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί έκτοτε, εκ των οποίων περίπου 60 άμαχοι, όμως ο πραγματικός απολογισμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς το Μπακού δεν ανακοινώσει τον αριθμό των στρατιωτών του που έχουν σκοτωθεί.
Κάθε πλευρά ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει χιλιάδες στρατιώτες της άλλης, την οποία κατηγορεί και για σκόπιμες επιθέσεις εναντίον κατοικημένων περιοχών.
Ο Ζόχραμπ Μνατσακανιάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, αναμένεται σήμερα στη Μόσχα για να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο φόβος της διεθνούς κοινότητας είναι να διεθνοποιηθεί η σύγκρουση, με την Άγκυρα να ενθαρρύνει την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και τη Μόσχα να συνδέεται με την Αρμενία με στρατιωτική συμφωνία.
Εξάλλου η Τουρκία κατηγορείται ότι έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στο πλευρό του αζέρικού στρατού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.