- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ουάσινγκτον: Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Πούτιν τον επόμενο μήνα
Ένας από τους στόχους της συνάντησης θα ήταν και η συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων
Δημοσιεύματα θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να δρομολογήσει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ. Ειδικότερα, ο Τραμπ έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να γίνει η συνάντηση λίγο καιρό πριν τις αμερικανικές εκλογές στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα μάλιστα με αμερικανικά ρεπορτάζ, ένας από τους στόχους της προτεινόμενης συνόδου κορυφής Ρωσίας – ΗΠΑ θα ήταν η αξιολόγηση της προόδου για μια συμφωνία σχετικά με τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.
Μάλιστα, μια επιλογή που εξετάζει προς το παρόν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι η υπογραφή ενός προσχεδίου μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, που ουσιαστικά θα ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές συμφωνίες σχετικά με την επέκταση της συνθήκης NEW START, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία επικοινωνία που είχαν Τραμπ και Πούτιν στις 23 Ιουλίου, οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν τη βαρύνουσα ευθύνη των κρατών τους σε ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας και εξοπλισμών και υπογράμμισαν τη σημασία της ρωσικής πρωτοβουλίας για σύνοδο των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Παράλληλα, εξέφρασαν την αμοιβαία αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής αλληλεπίδρασης Ρωσίας και ΗΠΑ.
Τέλος, επαίνεσαν τις προσπάθειες συνεργασίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία σε πολλά επίπεδα, ενώ ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση των δύο ηγετών πως πρέπει να αποφευχθεί μια κούρσα εξοπλισμών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.